banner262

Su Ürünleri Mühendislerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Açık Mektup

Buyuk bir umutla atama bekleyen Su Ürünleri mezunları Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup yazarak atama istediler .

Atama talep eden mezunlar yazdıkları mektupta şunları belirttiler Sayın Cumhurbaşkanım;

Bizler 2020 yılında sınava giren ve büyük bir umutla atama bekleyen Su Ürünleri Mühendisleriyiz. Sabırsızlıkla 2021 için alımları beklerken Danıştay kararıyla alınan 2018 puanının geçerli olduğu, memurların davayı kazanması sonucu oluşan alımı öğrendik. Açıkçası endişelendiğimizi de belirtmek isteriz. Çünkü her alımda azalan kadro sayılarımızın daha da azalacağından korkmaktayız. Son 5 yılda alınan Su Ürünleri Mühendisleri sayısı maalesef 285’tir.Oysaki günümüz koşullarında Su Ürünleri Mühendislerine çok fazla ihtiyaç vardır fakat iş alanlarımız  farklı meslek gruplarına verilmektedir.

Su Ürünleri Mühendisleri niçin istihdam edilmeli?

Meteorolojik kuraklık ve diğer nedenlerle birçok göl onlarca metre çekildi. Çok sayıda akarsu kurudu. Avcılık kontrolleri etkin bir şekilde yapılması gerekirken önüne geçilemeyen bilinçsiz avlanma hakim ve bu da stoklara zarar vermektedir. Bu olumsuzlukların giderilmesi Su Ürünleri Mühendislerinin gidereceği işlerdir. Su ürünleri çiftliklerinin ekolojik ve faaliyetsel olarak belli dönemlerde denetlenmesi ,çevresel etkilerin azaltılarak kontrol altına alınması ,önemli türlerin korunması ,sulamanın kontrol altına alınıp geri dönüştürülerek tekrar tekrar kullanılması ,bilinçli avcılık gelişiminin sağlanması ,girişimci köylüye teknik destek sağlaması ,kalitenin korunması gibi birçok konuda gereksinim duyulan son derece önemli meslek olmasına rağmen maalesef ki Tarım ve Orman Bakanlığı dışında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ,DSİ, Denizcilik Müşteşarlığı ve Belediyeler gibi kamu kurum ve kuruluşlarda çalışma hakkımız olduğu halde atamamız yapılmamaktadır.

Son olarak av yasağı dönemi olmadığı halde Hamsiye av yasağının getirilmesi yine işlerin ehline verilmediğinin ve yeteri kadar Su Ürünleri Mühendislerine istihdam verilmediğinin kanıtıdır. Çünkü av yasağı getirmek yerine denizlerde kontroller artırılmalıdır.

Sayın Cumhurbaşkanım buradan sizlere sesleniyoruz. Günümüzde hüküm süren tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 virüsünde bile gıda sektöründe balığın ne kadar önemli olduğu anlaşılmışken, kuraklık, balık stoklarının tükenmesi gibi problemlere çözüm getirmek için daha çok sayıda kadro istiyoruz. Bizlerin sesini duyun lütfen. Saygılarımızı sunuyoruz..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17