banner262

Gençler arası Kültür ve Sanat Yarışmalarına başvurular devam ediyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı geleneksel hale gelen Gençler arası Kültür ve Sanat Yarışmalarına başvurular devam ediyor. Bakanlık tarafından her yıl düzenlenen Kültür ve Sanat Yarışmaları bu yıl Ses Yarışması, Tiyatro Yarışması ve Şiir Okuma Yarışması olmak üzere 3 farklı kategoride düzenleniyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yapılan açıklamada, geleneksel hale gelen Gençler arası Kültür ve Sanat Yarışmalarına başvuruların devam ettiği belirtilerek; “Gençlerin büyük ilgi gösterdiği Kültür ve Sanat yarışmaları öncelikle gençlerimizin kültürel ve sanatsal gelişimine katkı sağlamayı amaçlıyor. Gençlerimizin bireysel gelişimi açısından önemli faaliyetler olan kültür ve sanat faaliyetlerini hayatlarında daha merkezi bir konuma oturtmayı amaçlıyor. Bakanlığımız tarafından her yıl düzenlenen Kültür ve Sanat Yarışmaları bu yıl Ses Yarışması, Tiyatro Yarışması ve Şiir Okuma Yarışması olmak üzere 3 farklı kategoride düzenleniyor” denildi.

Dereceye giren gençleri sürpriz hediyeler bekliyor

Dereceye giren gençleri sürpriz hediyelerin beklediğinin belirtildiği açıklamada; “Kategorisinde birinci olan yarışmacılar dizüstü bilgisayar, ikinci olan yarışmacılar akıllı telefon, üçüncü olan yarışmacılar da akıllı saat ile ödüllendirilecek. Ses Yarışması Kategorisinde dereceye giren yarışmacılar ünlü sanatçılar ile stüdyoya girecek ve düet yapacaklar. Ses Yarışmasına 18-29 yaş aralığındaki gençler başvurabilecek. Başvurular; solo ses kategorilerinde bireysel, özgün yorum kategorisinde ise ekip olarak yapılacak. Yarışma; Türk Müziği Solo Kadın, Türk Müziği Solo Erkek, Popüler Müzik Solo Kadın, Popüler Müzik Solo Erkek, Özgün Yorum (Cover) olmak üzere 5 kategoride düzenlenecek. Türk Müziği Kategorisi kapsamında; ‘Türk Halk müziği, Türk Sanat müziği, Tasavvufi müzik ve Ezgi’ türlerinden eserler seslendirilebilecek. Şiir Okuma Yarışmasına ise, 14-25 yaş aralığındaki tüm gençler başvurabilecek. Yarışma; 14-17 ile 18-25 yaşlar için Kız ve Erkek kategorilerinde düzenlenecek. 2021 yılının TBMM tarafından İstiklal Marşı Yılı olarak kabul edilmesinden dolayı İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un aziz hatırasını yad etmek için Safahat eserinde bulunan şiirlerin seslendirilebileceği yarışma duyurusunda özellikle vurgulandı. Yarışmacılar başka şairlerin şiirlerini seslendirebileceği gibi kendi şiirleri ile de yarışmaya katılabilecekler” ifadelerine yer verildi.

Finaller Ağustos ayı içinde Ankara’da gerçekleştirilecek

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yapılan açıklamada; “Tiyatro Yarışması, ‘Değerler Eğitimi’ veya ‘Gönüllülük’ ana temalarında ‘Komedi’ ya da ‘Dram’ türlerinde düzenlenecek. Yarışmaya 14-29 yaş aralığındaki gençler en az 3, en fazla 15 oyuncudan oluşan ekipleriyle başvurabilecekler. Başvurular 30 Haziran’a kadar devam ediyor. Bakanlık bu sene başvuruları elektronik ortama taşıyarak gençlerin yarışmaya daha kolay bir şekilde katılmalarına imkân sağladı. Finaller Ağustos ayı içinde Ankara’da gerçekleştirilecek. Her yıl şölen havasında gerçekleştirilen programın bu yıl da büyük bir coşkuyla geçmesi bekleniyor” deniliyor.

Yarışmalar ile ilgili ayrıntılı bilgi Bakanlığın https://e-genc.gsb.gov.tr sitesinde yer alıyor.

Anahtar Kelimeler:
SanatGAnç
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17