banner268

Bir Şehrin Kaderini Değiştiren Vali

Kayseri valisi Şehmus GUNAYDIN; 33 yıllık yöneticilik yaşamında görev yaptığı her ilçeye, her ile farklı dokunuşlarla hizmet etmiş, bu bürokratik görev yıllarında her zaman insan odaklı tutum ve davranışı ile görev yaptığı her memleketin insanın kalbinde iz bırakmış bir idarecimiz olmuştur.

GÜNAYDIN Valimle 90’lı  yılların sonlarında Urfa Vali yardımcısı iken tanışmış Urfa'da görev yaptığı süre içersinde özellikle Şanlıurfaspor’a verdiği destek ile Şanlıurfaspor taraftarlarının gönlünü feth etmiş biri olarak iz bırakmıştır.

O yıllar genç bir gazeteci olarak bu bölgenin insanı bu bölgenin sorunları iyi bilen genç dinamik en önemlisi idealist Vali yardımcımız Şehmus Günaydın ile dostluğumuz her daim devam etti.

Yatagan,Urla kaymakamlığı görevleri deki azmi sıra dışı yönetici profili ile her zaman halkla iç içe oluşu ve başarısı onu hak ettiği valilik makamına taşıdı ve ilk olarak Kastamonu valiliği sonrasında Isparta valiliği ve şimdide Türkiye'nin sanayi kenti olarak anılan Kayseri Valiliği.

Evet, başarı asla tesadüf değildir.

1988 yılında Kaymakam adayı olarak çıktığı bu hizmet yolunda Şehmus Günaydın valim o günkü sevk ve heyacanından zere kadar eksiltmeden ayni ilkeler doğrultusunda "insanı yaşat ki devlet yaşasın" felsefesini benimseyerek gittiği her şehirde fark yaratan bir idareci bir yönetici bir Vali olmuştur.

Bu gün Kayseri'de hangi kesime hangi STK temsilcisine Şehmus Günaydın Vali’yi sorsanız ağız birliği etmiş gibi gerçekleri cevap "Hizmet adamı, gönül adamı, Kayseri'nin kalkınması için tüm bilgi birikim ve devletin imkanlarını Kayseri için ortaya koyan yani bir şehrin kaderini değiştiren Valimizdir" diye olacaktır

Bizde buradan kendimize bir övünç payesi çıkarmaktadır çünkü  bölgemizden Batman'ın Gercüş ilçesinden çıkmış, Şanlıurfa'da görev yapmış bir hemşehrimiz olan ve şu an Türkiye'nin Sanayi şehri kabul edilen Kayseri Valisi olarak "Bir şehrin kaderini değiştiren Vali" diye anılıyorsa bu sadece Batman'ın Gercüş’ün değil tüm Güneydoğu'nun sevinci mutluluğu olmalıdır.

Özetle  Şehmus  GÜNAYDIN valimizi daha yakından tanımak ve de ideallerini anlamak istiyorsanız Isparta valisi iken meslektaşım Hakan YAMAN'a verdiği röportajı  bir  kez daha okumanızı tavsiye ederim.

Anahtar Kelimeler:
Kayserişehmus Günaydın
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner17