banner268

Yılmaztekin, Afrin operasyonuyla güney sınırlarının daha güvenli hale geleceğini belirtti.

Yılmaztekin, yaptığı açıklamada, Suriye'de devam eden iç savaştan dolayı Türkiye'nin güney sınırlarındaki yerleşim yerlerinde zaman zaman sıkıntılar yaşandığına dikkat çekti. Bu amaçla, yaklaşık 1,5 yıl önce Türk Ordusu'nun Fırat Kalkanı Harekatı ile Suriye'nin kuzeyindeki bölgelerini terörist unsurlardan temizlediğini hatırlatan Yılmaztekin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'ın "Bir gece ansızın gelebiliriz" sözleriyle Suriye'nin Afrin kentine yapılacak operasyonun da ilk harekat gibi bölgeyi güvenlikli hale dönüştürme amacı taşıdığını dile getirdi.
Yılmaztekin, "Türkiye'nin sınırlarında yaşanan olağanüstü durumlara uluslararası anlaşmalar çerçevesinde müdahale hakkı bulunduğunu, bu amaçla Türk Silahlı Kuvvetlerinin de olası tehdit ve tehlikelere karşı teyakkuz halinde bekliyor. Suriye'nin kuzey bölgelerinde gerginliği artırmaya ve burada bir Kürt koridoru oluşturulması çabaları oluşturuluyor. Türkiye'nin bugüne kadar komşularının toprak bütünlüğüne önem verdi, aynı özeni onlardan da bekleyemiyoruz" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269