banner268

Vali Şahin "iyiliği ve doğruluğu bir yaşam ilkesi olarak benimseyip yaşamalıyız"

Kurban Bayramı, biz Müslümanlar için bir ibadet olduğu kadar bütün insanlığı huzur ve esenlik iklimine çağıran evrensel bir mesaj, bu mesajın özü de sevgi ve paylaşımdır. 
Paylaşma ve yardımlaşma ruhunun ortaya konulduğu Kurban Bayramı’nı en iyi şekilde değerlendirerek, bu günlerin bize getirdiği huzur ortamının değerini iyi bilerek, kötülüklerden uzaklaşıp, iyiliği ve doğruluğu bir yaşam ilkesi olarak benimseyip yaşamalıyız.

Bayramlar, özellikle geleceğimiz olan çocuklarımızın yetişmesinde önemli bir yere sahiptir. Bir ailede bayramın layıkıyla yaşanıyor olması o ailedeki çocuğun nereye ait olduğunu, hangi milletin ferdi olduğunu anlamasını sağlar.  Çocuklar, coşkuyla kutlanan bu bayramlarla bir geleneğin parçası olduklarını fark ederler. 

COVID-19 pandemisinin dünyayı kasıp kavurduğu bu günlerde bayramın ülke genelinde huzur ve mutlulukla kutlanabilmesi için her birimize düşen en anlamlı vazife; sorumluluklarımızın bilincinde, sosyal mesafenin gönül birlikteliğimize engel olmayacağını düşünerek, başta büyüklerimiz olmak üzere hem kendimizin hem de başkalarının hayatını tehlikeye atmamak için sarılıp kucaklaşmadan uzaktan bayramlaşmalı, hayatımıza sevgi, saygı, dayanışma ve hoşgörü duygularını egemen kıldığımız sürece daha güzel günlere hep birlikte ulaşacağımızı unutmamalıyız. 

Bu duygu ve düşüncelerle, Bayramın birlik beraberliğimiz ve kardeşliğimize vesile olması ve ülkemize huzur getirmesi dileğiyle bütün hemşerilerimizin bayramını en içten dileklerimle kutluyor, esenlikler diliyorum. 

Anahtar Kelimeler:
BayramBatmanHulusi şahin
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner17