banner268

Vali Erin: "Önceliğimiz Şanlıurfa’nın Kalkınması"

Valilik makamında gerçekleşen buluşmada başkanlar, ilçelerinin sorunlarıyla ilgili Vali Erin’e bilgiler verdiler. Eğitim alanında yaşanan sorunların da konuşulduğu buluşmaya Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanı Nihat Kılıç ile AK Parti Grup Başkanı Kamil Nazım Kankılıç da katıldı.

Yerel yönetimler olarak hep birlikte hizmet etmek için Vali Erin’den destek alacaklarını belirterek sözlerine başlayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, belediye başkanlarıyla her ay bir araya geldiklerini, her ay bir ilçede toplandıklarını dile getirerek, “Hem belediye başkanlarımız, hem teşkilat başkanlarımız hem de kaymakamlarımızla güzel bir uyum içinde Şanlıurfamıza hizmet ediyoruz. Rabbim hayırlı uğurlu etsin. Başarılı olabilmeniz için bize düşen ne ise Allah’ın izni ile biz de elimizden geleni yapacağız” dedi.

Başta Büyükşehir Belediye Başkanı olmak üzere diğer belediye başkanlarına nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Vali Erin, çok uzak yerden gelmediğini, Adıyaman’ın Urfa ile kardeş olduğunu hatırlatarak kültürel ve sosyal yapısının birbirine çok benzediğini hatırlattı.

Vali Erin: Önceliğimiz Şanlıurfa’nın Kalkınması

Şanlıurfa’nın sosyo-ekonomik potansiyeli, nüfusu ve stratejik öneminin daha fazla olduğunun bilincinde olduklarını, bunun getirdiği büyük sorumlulukların da idrakinde olduklarını ifade eden Vali Erin, birlik ve beraberlik içerisinde Şanlıurfa’ya verimli, hızlı ve kaliteli hizmeti ulaştırma hedefleri olduğunu belirtti.

Kısır ve kişisel çekişmeleri bir tarafa bırakarak, mesai ve enerjilerini temel öncelik olan Şanlıurfa’nın kalkınması ve gelişmesi, kardeşliğinin daha güçlendirilmesi için yönlendireceklerini kaydeden Vali Erin, “Peygamberler şehri mübarek bir belde. Meslek hayatımın 27’nci yılında böyle mübarek bir şehre, Türkiyemizin geleceği açısından da böyle önemli bir şehre Vali olarak atanmaktan da büyük bir onur duyuyorum. Bu memleketin bir evladı olmanın omuzlarıma yüklediği bir sorumluluk var, onun da farkındayım” dedi.

Bu sorumluluğun farkında olarak yanlış yapma şanslarının olmadığını ifade eden Vali Erin, “Günün yirmi dört saati, ekonomik ve sosyal kalkınma ile vatandaşlarımızın refah seviyesinin yükseltilmesi, bütün kurumların uyum içerisinde birbirleriyle yardımlaştığı bir yönetim tarzını ve anlayışını burada inşa etmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

Şanlıurfa’nın bu seviyeye gelmesinde emeği geçen Bakan Faruk Çelik’e, daha önceki belediye başkanlarına, valilere ve görevdeki belediye başkanlarına teşekkür eden Vali Erin, “Bize düşen, büyüklerimizin Şanlıurfa’yı getirdiği noktadan daha ileriye taşıyabilmektir. Hiç birimizin kişisel bir beklentisi olmamalıdır, olamaz. Burada Cenab-ı Allah ne kadar nasip ederse, nasip ettiği sürenin her dakikasını vatandaşlarımızın hizmetine sunmanın gayreti içerisinde olacağız. Tam bir şeffaflık içerisinde görevimizi yürütecek, haktan, hukuktan adaletten kesinlikle taviz vermeyeceğiz. Bu memlekette fakir fukaranın, yetimin öksüzün devlet tarafından bilindiğini, farkında olunduğunu, devletin şefkat elinin onlara uzandığının aracı olacağız” dedi.

Konuşmasına, devletin terörle mücadele politikasına değinerek devam eden Vali Erin, “Elinde silah tutanla bizim işimiz olamaz” diyerek, bunun isabetli bir politika olduğunu ifade etti.

Şanlıurfa’nın geleceği için yerel yönetim ve merkezi idarenin uyumuna dikkat çeken Vali Erin, sık sık bir araya geleceklerini dile getirerek, belediye başkanlarına teşekkür etti.

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfa
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner17