banner262

Vali Erin "Nitelikli ve Kaliteli Bir Eğitim Süreciyle Tanışmaya İhtiyacımız Var"

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ahmet Kaytan, il protokolü ve öğretmenlerin katıldığı program, şehitlerin manevi huzurunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt’un, günün anlam ve önemine belirten konuşmasının ardından kürsüye gelen Vali Abdullah Erin, başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden öğretmenler ile şehit öğretmenleri saygıyla anarak, görev başındaki öğretmenlere esenlikler diledi.

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin idealleri, geleceğe yönelik büyük hayalleri olan bir devlet olduğunu ifade eden Vali Erin, “Türkiye sadece coğrafyasında değil, tüm dünyadaki mazlum milletlere umut olan bir devlettir. Böylesine büyük ideallere sahip olan devletlerin başı beladan kurtulmaz. Bu bela ve sıkıntılarla kararlı bir şekilde mücadele ederek, geleceğimiz olan nesillerin yetiştirilmesinde en iyi modelleri geliştirerek, geleceği inşa ve imar etmemiz gerekiyor.” diyerek, bu konuda en büyük sorumluluk ve fedakârlığın öğretmenlerin olduğunu söyledi.

Ekonomisi ve toplum yapısı güçlü ülkelerin sosyal ve siyasal yapısı incelendiğinde, bu ülkelerin kaliteli bir eğitim sistemi inşa ettiklerinin görüldüğünü kaydeden Vali Erin, köklü tarih, zengin kültür ve büyük bir medeniyet birikimine sahip olan Türkiye’nin nitelikli ve kaliteli bir eğitim süreciyle tanışmaya ihtiyacı olduğunu kaydetti.

Sadece üretilmiş bilginin dayatıldığı, test çözmeye dayalı bir eğitim sisteminin sakıncalarına değinen Vali Erin, sadece bir meslek sahibi olarak geleceğini teminat altına almak isteyen çocuklar yetiştirmekle büyük devlet ideallerine ulaşma şansının olmadığını dile getirdi.

15 Temmuz darbe girişimi sürecini hatırlatarak, zeki ve çalışkan gençlerin sorgulama yeteneği gelişmediği için bir meczubun peşinden sürüklendiğini anımsatan Vali Erin, eğitimde toplum dinamiklerini bilen, milli manevi değerleri özümsemiş, gelişen ilim ve bilimi yakından takip eden bir gençliğe ihtiyaç olduğunu söyledi.

Bu büyük sorumluluğun öğretmenlerin omuzuna yüklenmiş bir sorumluluk olduğunu kaydeden Vali Erin, tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Gününü tebrik etti.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliği, emekli öğretmenlere şükran plaketi verilmesi, öğretmen adaylarının yemin töreni, masa tenisi ve voleybol turnuvası ödül töreni, Kazancı Bedih Güzel Sanatlar Lisesi öğrenci korosunun konseri ve öğretmenler günü anısına düzenlenen resim sergisinin ziyaret edilmesiyle sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfaAbdullah Erin
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17