banner262

Vali Erin'den Engelliler Günü Mesajı

Vali Erin, mesajında şunları dile getirdi:

Hepimizin hayatında yapmak isteyip de yapamadıkları vardır. Maddi imkânlarımız, yeteneklerimiz veya el becerilerimiz bunu yapmaya yeterli olmadığı için yapamadığımız şeylerin yanında, bugün rahatlıkla yapabildiğimiz işleri yarın bir vesile ile yapamaz duruma gelebileceğimiz de unutulmamalıdır.

Engelli kardeşlerimizin hayata tutunma çabaları, yaptıkları işlerde büyük başarılar elde etmeye yönelik azim ve iradeleri, engelli olmadığı halde hayatında hiçbir başarısı, hiçbir gayesi olmayanlar için büyük bir ibrettir.

Engelli olduğu için evinden çıkamayan, ekonomik, sosyal, siyasal, kültürel ve sportif hiçbir faaliyet içinde yer alamayan insanların olduğu bir dönem artık büyük oranda sona ermiştir. Hayatın her alanında yer alan engelli kardeşlerimiz de tüm insanlar gibi her yere gidebilme, her faaliyeti yapabilme imkânına kavuşmaya başlamıştır. Kamu ve özel sektörde engelli istihdamına yönelik yapılan düzenlemeler, meslek edindirme kursları, eğitim, sağlık ve ulaşımda engellilerin dikkate alındığı bir hizmet tarzı ile günümüzde engellilerin hayatı büyük oranda kolaylaşmış ve büyük sorunlar ortadan kalkmıştır.

Doğuştan veya sonradan farklı sebeplerle bedeninin bir uzvunu veya zihnini gerektiği şekilde kullanamayan kardeşlerimizin, yapmak isteyip de yapamadıkları işlerde onlara destek olmak, onların seslerine özellikle kulak verip, hayatlarına dokunmamız gerektiğini hatırlamamız gereken 3 Aralık Dünya Engelliler günü münasebetiyle, Şanlıurfa’da ve dünyada yaşayan tüm engellileri selamlıyor, bu özel günün, onların hayatlarının değişmesine vesile olmasını diliyorum.

Bu özel gün münasebetiyle, tüm engelli kardeşlerimizin karşılarına çıkan zorlukları birlikte aşmamız gerektiğini ve onların hayatlarını kolaylaştıracak düzenlemelerin yapılmasını temin etmenin hepimizin vazifesi olduğunu yeniden hatırlatıyor, saygı ve hürmetlerimi sunuyorum.

.

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfaAbdullah Erin
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17