banner268

Siirt Valisi Atik "milletimizin tarihe altın harflerle yazmış olduğu bir destandır"

Vali Ali Fuat Atik,  ‘18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 105. Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Vali Atik’in mesajı şöyle:

“Çanakkale Zaferi; uğruna çok ağır bedel ödenerek, yüzbinlerce şehit ve gazimizin kanlarıyla kazanılmış, yüce milletimizin tarihe altın harflerle yazmış olduğu bir destandır.

Çanakkale Zaferi; dünya tarihinde bir dönüm noktasının yaşandığı, güç dengelerinin değiştiği, olayların akışı üzerinde Türk Milletinin belirleyici bir rol oynadığı, Kurtuluş Savaşımızın ilk meşalesinin tutuşturulduğu, tüm cihanı hayrete düşüren bir iman ve kahramanlık abidesidir.

Aziz Şehitlerimiz; hiçbir değerle ölçülmeyecek bu eşsiz fedakârlığınız, milletimizin kalbinde asırlar boyu yaşayamaya devam edecek ve asla unutulmayacaktır. Bu vatanın evlatları, tarih sahnesine çıktığı günden bugüne her türlü badireyi ve zorluğu, fedakârlıklarla, azimle, cesaretle atlatıp bağımsızlığını ve özgürlüğünü her şeye rağmen korumasını ve kollamasını bilmiştir. Canlarınızı feda ederek, bizlere vatan olarak bıraktığınız topraklar üzerinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti, ilelebet payidar kalacak, kutsal bayrağımız ebediyen semalarda dalgalanacaktır.

Zaferin 105. yıldönümü vesilesiyle, başta devletimizin kurucusu Ulu önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, onun silah arkadaşlarını ve tüm aziz şehitlerimizi saygı, şükran ve minnetle anıyor, yüce Allah’tan rahmet diliyorum.”

Anahtar Kelimeler:
SiirtAli Fuat Atik
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner17