banner268

Şanlıurfa Valisi Erin "Çanakkale Zaferi, Dünya Tarihini Değiştiren Bir Kahramanlık Destanıdır"

Vali Erin mesajında şunları dile getirdi:

Çanakkale Zaferi, Türk Milleti’nin tarih sahnesinde var olma adına verdiği üstün bir mücadele olduğu kadar, Kafkaslardan Balkanlara, Karadeniz’den Afrika’ya kadar uzayan bir coğrafyada yaşayan, aynı inanca sahip insanların kaderindeki bir dönüm noktasıdır. Az sonra öleceğini bildiği halde cephede olmaktan tereddüt etmeyen, tükenen cephanesi takviye edilene kadar düşmanın üzerine canını atan, her siperde ayrı bir destan yazan aziz ecdadımızın “Çanakkale Geçilmez” ilkesini dünyaya kabul ettirdiği gündür. Kerkük’ten Trabzon’a, Üsküp’ten Kars’a kadar her memleketimizden 250 bin vatan evladının tek millet olma vasfını, toprağa döktükleri mübarek kanlarıyla dünyaya ilan ettiği Çanakkale Zaferi, batılın karşısında dimdik duran bir hak mücadelesidir.

Dün Çanakkale’de hayâsızca karşımıza dikilenlerin, bugün de aynı amaçla dünyanın dört bir yanını cehenneme çevirdiği bir dönemden geçerken, Kahraman Mehmetçiklerimiz tüm dünya mazlumlarına umut olan mücadelesiyle destanlar yazmaya devam etmektedir.

Dünya tarihini değiştiren Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, bizlere bu cennet vatanı emanet eden aziz ecdadımızı, bugün de ecdadın yolunda giden kahraman şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, saygılarımı sunuyorum

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner17