banner268

Şanlıurfa Ulaşım Zirvesi Devam Ediyor.

Akıllı Ulaşım, Ulaşım Finansman, Yönetişim ve İşletme, Çevre Dostu Ulaşım ve iyi uygulama örneklerinin sunulduğu toplantıda, Mewa Bölgesinde daha iyi bir kentsel mobiliteye nasıl ulaşabiliriz sorusunun cevabı arandı.

UCLG-Mewa Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak Toplantısı taslak gündem maddeleri ile idari oturumun işlendiği ilk günkü toplantıda, toplu taşımayı yaygınlaştırmak konusu ele alınırken İlk oturum İngiltere, Malezya ve Hindistan’dan katılan Profesörlerin sunumları ile devam etti. Ardından 2. Oturuma geçilerek, Marka Şehirlerde Kentsel Mobilitenin önemi İngiltere, Kazakistani Almanya ve Türkiyeli bilim adamlarının bildirileri ile devam etti.

Son olarak Toplantının 1. Gününde UCLG-Mewa Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak Toplantısı ile Kentsel Mobilite Komitesi İdari Oturumlarına geçildi. Bu oturumda UCLG-Mewa yönetimi tarafından; 2018 yıllık faaliyet raporu, 2019 yılı mali rapor, Ombudsman raporları, Faaliyet Raporu, İETT Tümendeks Projesi ve Şehirlerde toplu Ulaşım kalitesi bakımından yapılan değerlendirmeler görüşüldü.

Öte yandan Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) tarafından geliştirilen ve 2010 yılından bu yana Avrupa Birliği (AB) tarafından desteklenen ve 570 Milyon Euro’dan fazla finansman sağlatılan TURSEFF, Sürdürülebilir Enerji, Su Verimliliği, Hammadde Verimliliği ve Atık Yönetimi gibi döngüsel ekonomiye yönelik bileşenler görüşüldü.

Ayrıca 21 Kasım saat 09.00’da başlayacak olan 2. Gün oturumları,  Akıllı Ulaşım programı, Ulaşım Finansman, Yönetim ve İşletme konuları, Çevre Dostu Ulaşım, Orta Doğu Bölgesi Şehirlerinde Ulaşım Konuları ile devam edecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner17