banner262

Meydanlar İlk Günün Coşkusu İle Doldu Taştı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kortej yürüyüşü ile başladı. Yürüyüş Şanlıurfa kent merkezinde bulunan Şehitler Abidesinin dönülmesiyle başlayıp Atatürk Bulvarının geçilerek Rabia Meydanına ulaşılmasıyla son buldu.

Yaklaşık 30 dakika süren korteje 5 binin üzerinde Şanlıurfalı katıldı. Haliliye Belediyesi Mehter takımının marşları eşliğindeki korteje katılan Şanlıurfalılara bayrağımızın yanı sıra, 15 Temmuz’a özel hazırlanan tişörtler ve şapkalar dağıtıldı.

Korteje katılan Şanlıurfalılar tarafından yürüyüş esnasında “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Dik dur eğilme, bu millet seninle” sloganlarının yanı sıra tekbirler de getirildi.

Kortej yürüyüşü, 15 Temmuz Anma Etkinliklerinin yapıldığı ana alan olan Rabia Meydanına ulaşılması ve Anı Defterinin açılmasıyla sona erdi. Anı defterine düşüncelerini yazan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, ırk, renk, dil ayrımı gözetmeksizin birlik ve beraberliğin ebediyete kadar sürmesini dileyerek şehitlere rahmet, gazilere de huzurlu ömürler diledi.

Anı defterinin imzalanmasının ardından program Rabia Meydanında kılınan akşam ve yatsı namazından sonra başladı. Yaklaşık 20 bin kişinin doldurduğu meydanda tüm Türkiye ile aynı anda salalar okundu. Gece İbrahim Sadri’ni okuduğu şiirler ve Harun Beyaz’ın ilahileri ile devam etti.

Programda konuşan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, yeni Türkiye’nin hakkın, adaletin, merhametin ve şefkatin ülkesi olacağını ifade etti. “Yeni Türkiye’de batının önünde eğilmek yok” diyerek konuşmasına devam eden Vali Erin: “Batının zihniyeti önünde diz çökmek yok. Şerefimizi, haysiyetimizi beş paralık edecek uygulama yok. Onlardan para dilenen bir Türkiye yok. Her şeyini, bütün gücünü milletinden ve Cenab-ı Allah’a olan inancından alan, zalimin karşısında dimdik duran, dünyanın ve insanlığın onuruna saygı duyan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan var. Allah bu kutlu ve mübarek yolculuğumuzda sürekli yardımcımız olsun” dedi.

Program gece boyunca okunan Kur-an’ı Kerim tilaveti ile sabah namazına kadar sürdü.

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfa15 Temmuz
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17