banner268

Kaya "Kadın, toplumun dayanak noktası ve sürdürücüsüdür"

Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya;

"Kadın, toplumun dayanak noktası ve sürdürücüsüdür. Bir toplumun gelişmesi, değişmesi ve aile yapısı tamamen kadına bağlıdır. Kültürün ve geleneğin koruyucusudur kadın; anasının dilinde tanır ve öğrenir insan dünyayı…

Erkekle beraber toplumun diğer yarısıdır kadın. Yarısı olmadan tam olamaz toplum. Yarısını yok sayarak varlığını sürdüremez toplum. Annemiz, kardeşimiz, kızımız, eşimiz olmadan güzelliğini görebilir miydik dünyamızın?     

Ne yazık ki bültenlerde kadına yönelik şiddet haberleri sayıca artmaya devam ediyor. Bizi derinden yaralayan bu tür hadiselerin önüne geçileceğini, herkesin bu noktada tek yürek olarak kadına şiddete ve ayrımcılığa dur diyeceğini biliyorum. Başta şehit annelerimiz olmak üzere Peygamber Efendimizin (S.A.V.) ‘’Cennet anaların ayakları altındadır.’’ sözüne muhatap olan tüm dünya kadınlarının bu özel gününü tebrik ediyor, gösterilen hassasiyetin etkin bir farkındalığa dönüşerek her gün hissedilmesini ve insan hakları temelinde bu mücadelenin küresel bir bilince vesile olmasını temenni ediyorum."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269