banner268

GaziantepValisi Gül "aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizi, rahmet ve minnetle anıyorum"

Gazi Şehrimizin kurtuluşunun 100. yıldönümünü kutlamaya her geçen gün daha da yaklaştığımız bu günlerde, Aziz Milletimizin İstiklal Marşı’nın TBMM tarafından kabulünün 99.Yıl dönümünü idrak etmenin haklı gurur ve heyecanını yaşıyoruz.

Vatan şairi Mehmet Akif Ersoy tarafından “O şiir, milletin o günkü heyecanının bir ifadesidir, o günleri yaşamak lazım, o şiir artık benim değildir, o milletimindir.” diyerek bizlere emanet ettiği muhteşem mısralar, imanla, inançla bu cennet vatanın toprakları uğruna verilen kurtuluş mücadelesini anlatarak hissiyatımıza tercüman olmuş,  bizlere her zaman moral ve güç kaynağı olmuştur.

İstiklal Marşı, her türlü yokluğa rağmen vatan-millet aşkıyla şahlanan yüreklerin, imkânsızlıklar içerisinde gösterdiği büyük kahramanlığın mısralara dökülmüş ifadesidir.

Aziz Milletimizin sahip olduğu yüksek karakteri, milli ve manevi değerleri en veciz sözlerle ebedileştiren İstiklal Marşımız, milli birlik ve beraberlik duygularımızı daima canlı tutarak bizlere güç vermeye devam edecektir.

Bu eşsiz marşın her bir dizesini anlamak, verdiği manevi güç ve motivasyonu evlatlarımıza anlatmak, ecdadımıza borcumuzdur.

İstiklal Marşımızın Büyük Şairi Mehmet Akif, “Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın!” temennisinde bulunarak 

Aziz milletimizin istiklal ve istikbal mücadelesini destansı bir şekilde anlatarak milletimizin duygularına tercüman olan, vatan topraklarında milli şuuru yeşerterek bizlere manevi miras bırakan eşsiz şairimizi minnetle anıyorum. Ruhu şad olsun.

Bilinmelidir ki, bu millet ay-yıldızlı bayrak altında ortak duygu birliğini ilelebet muhafaza edecektir.

Bu duygularla, İstiklal Marşı’nın TBMM’de Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’nde,  Vatan Şairimiz Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere, aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizi, rahmet ve minnetle anıyor, bütün Gaziantepli Vatandaşlarımıza saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

Anahtar Kelimeler:
GaziantepDavut Gül
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner17