banner262

Gaziantep Valisi Davut Gül’ün 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

Vali Davut Gül’ün 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajında;

Türk milletinin bağımsızlık mücadelesi ve Cumhuriyetin ilanıyla neticelenen sürecin başlangıcı olarak kabul edilen Gazi Mustafa Kemal'in, Samsun'a çıkış tarihi olan 19 Mayıs’ın yani Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 102. Yıl dönümünü yaşıyoruz.

 Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 da Samsun’a çıkışı, millet olarak varlığımızı güçlendiren, umutlarımızı canlandıran, kaderimizi değiştiren, yolumuzu aydınlatan tarihi bir adımdır. Bu yönüyle 19 Mayıs, bağımsızlığımız adına bir dönüm noktası olmuş, Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet’in ilanı ile Türkiye Cumhuriyeti’nin tarih sahnesinde güçlü bir biçimde yerini almasının yolunu açmıştır.

Sevgili gençler…

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu büyük bayramı sizlere armağan ederek,  Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, temel ilkelerinin ve Türk Milletini ayakta tutan tüm değerlerin korunması, kollanması ve savunulması görevini sizlere vermiştir.  
     
Türkiye’nin müreffeh yarınları için umudumuz ve en büyük gücümüz sizlersiniz. Bu büyük sorumluluğun bilinciyle daha çok çalışarak Ülkemize ve Milletimize faydalı bireyler olmaya bu şuurla gayret etmelisiniz. 

Bu vatan, bu bayrak, bu bayram sizindir ve sizlere emanettir.

Bu duygularla başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ve değerli Gaziantepli hemşerilerimin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.

Anahtar Kelimeler:
GaziantepDavut Gül
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17