banner268

Eroğlu: "Hilvan ve Suruç İçme Suyunu Halledeceğiz"

Eroğlu, Bakan Faruk Çelik'in de talepleri sonucu yemyeşil bir Şanlıurfa hayalleri doğrultusunda kısa süre önce kente Orman Bölge Müdürlüğü kurduklarını hatırlattı. Kentin, milli parklarla çok daha güzel hale gelmesi için yatırımlarını sürdüreceklerini dile getiren Prof. Dr. Eroğlu, hükümetin bölgeye çok önem verdiğini, bölge çiftçisinin ihtiyaç duyduğu sulama tesisleri ve göletleri yakın dönemde hizmete sunmayı planladıklarını söyledi.

Şanlıurfa'ya son 14 yılda 34 milyar liralık yatırım yaptıklarını hatırlatan Bakan Eroğlu, "Şanlıurfa'ya hükümet olarak 34 milyar liralık yatırım yaptık, helal olsun. Size ne yapılsa azdır. İnşallah yatırımlarımızı daha da artıracağız. Bu kentin içme suyu problemini biz hallettik. İkinci arıtma tesisini de yaptık. Hilvan ve Suruç'un içme suyu sorununu çözmek için bakanımızla birlikte karar aldık. Bu sorunları da çözeceğiz inşallah. Sadece Suruç'a sulama kanalları vasıtasıyla 2 Milyar liralık yatırım yaptık. Sulamalarla çiftçilerimizin 2019 yılı gelirlerinde yaklaşık 1 milyar lira artış olacak. Helal olsun, bu bile size azdır" dedi.

Şimdiye kadar 4 milyon dekar araziyi sulamaya açtıklarını ifade eden Eroğlu, bugün temeli atılan ve inşaatı devam eden tesislerle birlikte sulanabilir arazi miktarının 6 milyon 300 bin dekara ulaşacağını söyledi.

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfaHilvanSuruç
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner17