banner268

Erdoğan, Suriye’deki Operasyonların Devam Edeceğini Açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa’nın 97 yıl önce 12’lerin başlattığı kurtuluş mücadelesinin benzerini 15 Temmuz gecesi Türk milletinin verdiğini belirterek, "Urfa, sadece sabır timsali olan Hz. Eyyüp peygamberin değil, inancı uğruna ateşe atılmayı göze alan Hz. İbrahim’in de şehridir. Bu ülkenin ve milletin bekası için gerektiği kadar sabrederiz. Nihayetinde rabbimize sığınarak, bayrağımız, vatanımız, ecdadımızın emanetleri için ateşe atılmayı göze almışız" dedi.

Türkiye kadar Suriye’nin de önemli olduğunu belirten Erdoğan, buradaki terör örgütü üyelerine yönelik operasyonların sürdürüleceğini kaydetti. Suriye sınırında hiç bir terör örgütüne müsaade etmeyeceğini vurgulayan Erdoğan, "Buraları asla terör örgütlerine terk edemeyiz. Hiçbir terör örgütünün sınırlarımızın dibinde bayrak sallamasına izin veremeyiz. Bu ülkeyi masa başında pazarlıkla kendimize vatan kılmış bir ülke değiliz. Her karış toprağında kanımız, alın terimiz var. Sınırımız ötesindeki kardeşlerimizin can güvenliği, huzuru, en az buradakiler kadar önemli. Çünkü orada da akıtılmış kanımız var. Fırat Kalkanı harekatında 67 şehit verdik. Vatanlarını kurtarmak için mücadele eden ÖSO’nun 500’ün üzerinde şehidi var. Bu, bin yıllık mücadelemizde ödediğimiz son bedeldir. Terör örgütleri sınır kesiminden tamamen çekilip, oraları kendi halkına bırakmazsa bu operasyonlar devam edecek. Sınırın bu tarafı ve diğer tarafındaki huzuru, güvenliği ve özgürlüğü için evet demeye hazır mısınız. 16 nisan’da evet diyerek, yanı başında oynanan oyunları bozmaya hazır mısınız? Ülkemize son 14 yıldır kazandırdıklarımızın şahidi Şanlıurfa, sizsiniz" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner17