banner262

Demokrasi Nöbeti Devam Ediyor

 '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' programlarının 4. gününde binlerce vatandaş Rabia Meydanında düzenlenen 'Demokrasi Nöbeti'ne katılarak şehitler için dualar etti.

'15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' anma haftasının 4.gününde Şanlıurfa'nın tüm camiilerinde olduğu gibi Balıklıgöl Dergah camiisinde de 15 Temmuz Şehitleri için 100 Bin Hatim duası okundu. Hatim sonrası camii çıkışında Eyyübiye Belediyesi vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulundu.

Daha sonra Şanlıurfa Arkeoloji müzesinde Haliliye Belediyesinin destekleri ve Anadolu Ajansı (AA) muhabirleri tarafından çekilen 81 kare fotoğrafın yer aldığı 'Milli İradenin Yükselişi 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi' halkın beğenisine sunuldu. Ardından Yeşilay Şanlıurfa şubesi tarafından İl Kültür Müdürlüğü bahçesinde "Resim Sanatı ile 15 Temmuz Resim Çalıştayı" konulu resim sergisi düzenlenen törenle açıldı.

Açılış Töreninde konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin," 15 Temmuz ihanetinin üstünden 365 gün geçti. Millet olarak bağımsızlığımıza, istikbalimize, hürriyetimize yönelen bu ihaneti engelleyen aziz milletimiz, yeryüzünde ve tarihte eşi benzerine rastlanmayan bir direnişi sergileyen ender milletlerden bir tanesidir.dedi"

Ardından Rabia meydanında Kur'an-ı Kerim Tilaveti ve şehitler için hatim duası yapıldı ve yatsı namazı kılındı.

Düzenlenen programa Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, AK Parti Şanlıurfa il Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Jandarma Alay Komutanı Albay Kemal Timuroğlu, Emniyet Müdürü Veysel Tipioglu, Harran Üniversitesi Rektörü Ramazan Taşaltın, Şanlurfa İl Müftüsü ihsan Açık, Şehit Aileleri ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Yavuz, STK temsilcileri, Şehit yakınları, gaziler ile binlerce vatandaş katıldı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" anma programı Rabia meydanında düzenlenen "15 Temmuz Karanlığa Karşı Direniş" konulu Tiyatro gösterimi ile devam etti.

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfa15 Temmuz
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17