banner262

Cumhurbaşkanlığı'ndan Suriye Açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın CNN International'da katıldığı programda ABD'nin Suriye'deki askeri üssü vurmasını değerlendirdi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın bundan sonraki sürece ilişkin Türkiye'nin beklentilerini anlattı.

TRUMP'TAN ESED'E MİSİLLEME

Obama yönetiminin daha önce kırmızı çizgilerin aşılmasına izin verdiğini söyleyen Kalın, "Başkan Trump, Esed'e misilleme yaparak bundan sonra kimyasal saldırıların cezasız kalmayacağını ortaya koymuş oldu" dedi. 

"CESARET VERİCİ BULUYORUM"

"Yapılan misilleme ciddi almamız gereken bir gelişme" ifadesini kullanan Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın, "ABD'nin siyasi sürecin ilerleyebilmesi için Esed üzerinde baskı kurulması konusunda hazır olmasını cesaret verici buluyorum" diye konuştu. 

"ASTANA SÜRECİ ZARAR GÖRMESİN"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın savaşın sona erdirilmesi için atılması gereken başka adımlar da olduğunu söyledi. 

Güvenli ve uçuşa yasak bölgeler kurulması gerektiğini yineleyen Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Astana sürecinin zarar görmemesinin önemli olduğunu vurguladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17