banner268

Ceza infaz kurumlarında koronavirüse karşı alınan tedbirler titizlikle uygulanıyor.

Alınan tedbirler şu şekildedir:

*368 Ceza İnfaz Kurumu ve 144 Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’ne ait 6 milyon 771 bin 100 metrekare açık-kapalı alanda ve Ceza İnfaz Kurumlarında görev yapan 1457 ring aracı ile 359 servis aracında düzenli olarak dezenfekte işlemi yapılmaktadır.

*Kuruma ilk kabul işlemleri esnasında hastalık belirtisi gözlemlenen tutuklu ve hükümlüler, hastanelere sevk edilerek, sağlık raporları doğrultusunda ceza infaz kurumlarına kabul edilmektedir.

*Hastalık belirtisi gözlemlenmeyen ilk kez kuruma gelen tutuklu ve hükümlüler 14 gün süreyle ayrı bir bölümde tutulmaktadır.

*İlk kabul işlemleri esnasında tutuklu ve hükümlülerin son dönemde yurt dışına gidip gitmediği kolluk marifetiyle tespit edilmektedir.

*Yüksek ateş, öksürük gibi rahatsızlıkları gözlemlenen tutuklu ve hükümlülerin, gecikmeksizin hastaneye sevki sağlanmakta, tedavileri tamamlanan ve test sonuçları negatif çıkanlar kuruma kabul edilmektedir.

*Bütün ceza infaz kurumlarına yeteri kadar ateş ölçer, dezenfektan ve temizlik malzemesi temin edilmiştir.

*Salgın ihtimaline karşı bütün ceza infaz kurumlarında ilk müdahale esnasında gerekli olan tulum, maske, eldiven, gözlük, galoş, bone ve sıhhi önlük ihtiyacı giderilmiştir.

*Avukatlar tutuklu ve hükümlüler ile acil hallerde kapalı görüş yapabileceklerdir.

*Ceza infaz kurumlarında personele ve görüşe gelen avukatlara maske ve eldiven verilmektedir.

*İş yurtları faaliyetlerine 2 hafta süreyle ara verildi.

*Denetimli serbestlik kapsamında toplu faaliyetler askıya alındı.

*Kuruma gelen kitap, mektup ve diğer postalar, 24 saat bekletildikten sonra teslim edilmektedir. 

*Ertelenen görüş ve ziyaretler, risk ortadan kalktıktan sonra kullandırılacaktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269