banner262

Batman Valiliğinden “Yaşlımız Sana Emanet” Uygulaması

İçişleri Bakanlığının talimatıyla Batman Valiliğince İldeki ilgili kamu kurumların koordinasyonunda 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşların sağlık başta olmak üzere tüm temel ihtiyaçlarının karşılanması ve iletişim mekanizmasının maksimum düzeye çıkarılması amacıyla “Vefa Sosyal Destek Grubu” oluşturuldu.

Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmalarının daha etkin ve verimli yürütülmesi için “Yaşlımız Sana Emanet” uygulaması hayata geçirildi. 

Bu uygulama kapsamında, Batman merkez ve merkeze bağlı köylerde tek başına yaşadığı tespit edilen 65 yaş üstü 1123 vatandaşlar, İl Müftülük personeli öncelikli olmak üzere en yakın kamu çalışanına emanet edildi. Kendisine yaşlı emanet edilen kamu çalışanı, sorumlu olduğu yaşlıyı bir talebi olmasa bile periyodik olarak arıyor veya gerekli gördüğünde sosyal mesafe kurallarına uyarak ziyaret ediyor. Sağlık, gıda yardımı, market alışverişi, seyahat belgesi ve maaş-banka işlemleri gibi hizmetler yönünden vatandaşların talepleri alınıyor. Alınan bu talepler, oluşturulan veri bankasına kaydediliyor ve vatandaşların ihtiyaçları en kısa sürede çözülüyor. Bu çalışmayla; yalnız yaşayan, 65 yaş ve üstü yaşlılar evden çıkarılmadan olabilecek tüm destekler birebir veriliyor.

Anahtar Kelimeler:
ValilikBatman
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17