banner268

Başkan Yıldız "Türk Milleti kahramanca bir savunmayla destan yazmıştır"

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız Çanakkale Zaferinin 105. Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 
Başkan Yıldız yayınladığı mesajda,” 1915-1916 yılları arasında, İstanbul’u işgal etmek amacıyla, Çanakkale Boğazı’nı ele geçirmeyi düşünen İngiliz-Fransız ortak harekâtına karşı, Türk Milleti kahramanca bir savunmayla destan yazmıştır.
18 Mart Çanakkale Zaferi bir Milletin birlik ve beraberlik içinde verdiği Şanlı Mücadelenin eseri, dünya tarihinde eşi ve benzerine az rastlanır bir kahramanlık destanıdır. Dünyada eşi benzeri görülmemiş çetin ve kanlı bir savaşa sahne olan, toprağın her zerresinin şehit kanlarıyla sulandığı, metre kareye 6 bin merminin düştüğü, bir toplumun millete dönüştüğü büyük Çanakkale Zaferi'nin 105. Yıldönümünü kutluyoruz.
Anadolu’nun dört bir yanından gelerek Çanakkale’de göğüs göğüse çarpışarak şehit düşen ecdadımız; vatan, bayrak ve bağımsızlık uğruna zerre tereddüt etmeden ölümü göze alıp şehit düşmüştür. Bugün eğer bu topraklarda özgür bir şekilde yaşıyorsak bunu şanlı ecdadımıza borçluyuz.
Tarihini bilmeyen, geçmişine sahip çıkmayan, kültürel değerlerinin farkında olmayan toplumlar, birlik içinde yaşayamazlar. Bu değerlerimizi bilmek, onların aziz hatıralarını yaşamak ve yaşatmak için geçmişe bakıp geleceğe daha emin adımlarla yürüyoruz. 
Aziz şehitlerimiz ve gazilerimizin kanları ve canlarıyla suladıkları bu vatan topraklarının; dün olduğu gibi bundan sonra da milletimiz tarafından kutsal bir emanet olarak korunacağı herkes tarafından iyi bilinmelidir
Bu vesileyle “18 Mart Çanakkale Deniz Zaferini kutluyor; başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve topraklarımızı vatan kılan Aziz Şehitlerimizin ve Gazilerimizin manevi hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Ruhları şad olsun.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269