banner268

Başkan Canpolat "Türk milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır”

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 105’inci yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Canpolat mesajında “Çanakkale Zaferi, türlü sıkıntılar içindeki bir milletin çağın en güçlü devlet ve silahlarına karşı koymanın destanı, vatanın bütünlüğü söz konusu olduğunda Türk milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır” dedi.

Kazanılan zaferin Türk Ulusu için önemine değinen Belediye Başkanı Mehmet Canpolat mesajının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Çanakkale Zaferi, Türk ve dünya tarihinin akışını değiştiren, bölgesel ve küresel denklemleri yenileyen stratejik bir diriliştir. Düşman en gelişmiş silah ve teknolojileriyle önce denizden, sonra başaramayınca karadan saldırmış fakat bu aziz millete boyun eğdirememiştir. Çünkü Türk milleti Çanakkale'de namus ve şeref müdafaasıyla ayağa kalkmış, zalimlere karşı etten duvar örmüştür. 18 Mart 1915 tarihindeki bu zafer, tüm işgal devletlerine Türk Ulus’unun bölünmez bütünlüğünü kabul ettirmekle kalmamış, yeniden uyanışın ilk ışıkları olmuştur.

Bundan 105 yıl önce Çanakkale’de yazılan destanı, o destanın tüm kahramanlarını bir kez daha hürmetle ve minnetle yad ediyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Çanakkale'de bedenlerini siper ederek istiklalimizi koruyan, Türk ve insanlık tarihini derinden etkileyen kahramanlarımıza ve bu vatan uğruna hayatlarını kaybetmiş tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269