banner268

Zabıta'dan Fırsatçı Denetimi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ürünlerdeki usulsüz fiyat artışları ile ilgili yaptığı uyarı sonrasında harekete geçen Karaköprü Belediyesi Zabıta ekipleri ilçede döviz kurlarındaki yükselişler bazı mal ve hizmet maliyetlerini etkilemediği halde fırsatçılık yaparak ürünlerde fahiş zamlar yapan ve haksız kazanç elde etmeye çalışan işletmelere karşı denetimlerde bulundu.

Özellikle gelen şikayetler üzerine harekete geçen Karaköprü Belediyesi Zabıta ekipleri etikette ayrı fiyat gösterip kasada ayrı fiyat yansıtan işletmelerde de denetim yaparken, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanuna aykırı davranan işletmeler hakkında Ticaret İl Müdürlüğü’ne iletmek üzere tutanak tuttu.

Karaköprü Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre usulsüz fiyat artışlarında bulunan işletmeler hakkında denetimlerin sürdürüleceği aktarılırken, vatandaşların bu tür işletmeler hakkında 444 9 657 numaralı Karaköprü Belediyesi Beyaz Masa Birimine şikâyette bulunabileceği bildirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269