banner262

Yıldız,“Türk hayvancılığı güçlenmeli"

Yıldız, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 5 yıl ödemesiz hayvancılık kredisi veren bankalarla birlikte, küçükbaş ve büyükbaş hayvan hibeleri verdiğini, bu konuda çiftçileri bilgilendirerek, bunlardan en iyi şekilde yararlanılmasını sağlamaya çalıştıklarını vurguladı. Yılmaz, bakanlık tarafından ÇKS’ ye kayıtlı olan çiftçilere verilen hayvancılık hibelerinden yetiştiricilerin yararlanmasının kırsal kalkınmanın yanı sıra ülke ekonomisi açısından da büyük önem taşıdığını bildirdi. Yıldız, kırsal alanlarda yaşayanların istihdamının sağlanarak gelirlerinin artırılması ve hayvancılığın geliştirilmesi için hayvancılık yatırımlarında yüzde 100 hibe ve yüzde 60 oranlarında değişen oranlar ile hibeler verildiğini ifade etti.Yıldız, "Ancak, bizim yöremizde bu desteklerden yeterince faydalanılmamakla birlikte hayvancılıkta gelişme var" diye konuştu
Hayvan hibesi projesi
Akçakale Ziraat Odası Başkanı Yıldız, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından oluşturulan ve yürürlüğe giren hayvan hibesi projesi için başvuru yapılmadan önce alınacak olan hayvan hibesinin şartlarını yerine getirmek ve mutlaka ÇKS’ye yani Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı olmak gerektiğini kaydetti.
Hayvan hibesi projesi kapsamında hayvan alımı ve yatırımlarında hibeden yararlanmak isteyenlerin, Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı İl ve İlçe Müdürlüklerine başvuru yapmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfaAkçakale
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17