banner268

Yıldız,  Şanlıurfa pamuğunun uluslararası kalite standartlarını yakalayacağını söyledi

Şanlıurfa’daki çırçır fabrikası sahipleri, Türkiye’nin pamuk ve tekstil endüstrisinin rekabet gücüne katkıda bulunmak için hazırlanan Pamuk Lifi Üretiminde Bölgesel Sınai İşbirliği Projesi Teknik Destek Bileşeni kapsamında Şanlıurfa Ticaret Borsası’nda bir araya geldi.

GAP Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından pamuk ve tekstil endüstrisindeki işletmeler arasında ticari bağlantılar yaratmak ve işbirliği kurmak amacıyla Avrupa Birliği’ne sunularak hibe desteği alan Pamuk Lifi Üretiminde Bölgesel Sınai İşbirliği Projesi kapsamında tek balya sistemine geçmeyi planlayan çırçır firması sahiplerinin talepleri alındı.

Proje kapsamında ekipman desteği alacak olan fabrikaların alt yapı eksikliklerinin tartışıldığı toplantıda konuşan Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cemal Yıldız, proje kapsamında Uluslararası akredite edilmiş laboratuarların kurulacağını hatırlattı.

Tek balya sisteminin hep üretici hem de tüccar açısından birçok fayda sağlayacağını ifade eden Yıldız, Şanlıurfa pamuğunun dünya çapında bir prestij kazanacağını belirtti.

Bu kapsamda markalaşma çalışmasının yapılacağını da ifade eden Yıldız, tek balya sistemine geçecek olan firmalara çeşitli eğitimlerin verileceğini de aktardı.

Şanlıurfa Ticaret Borsası’nda gerçekleşen toplantıya; Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cemal Yıldız, Meclis Üyesi Sabri Çiçek, Şanlıurfa Sanayici İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Salih Gök, Kilit Uzman İlhami Birkan ve çırçır fabrikası sahipleri katıldı.

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfaPamuk
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner17