banner262

Ticaret Borsası,“Tedarik Zinciri Finansman Projesi” kapsamında Halkbank ile protokol imzaladı.

Şanlıurfa Ticaret Borsası Toplantı Salonunda düzenlenen imza törenine Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya’nın yanı sıra Halkbankası yetkilileri katıldı.

Atılan imzaların ardından hazırlanan protokole ilişkin bir açıklama yapan Kaya, ‘’daha önce benzer bir çalışmayı Ziraat Bankası ile de gerçekleştirmiştik. Proje kapsamındaki ortaklıkların çoğaltılması üyelerimizin ticari ilişkilerinde çeşitlilik ve kolaylık sağlamaktadır. Bilindiği üzere söz konusu proje tüccarlarımızın mal alışverişinde, güvenli ticaret sistemi ve kolay finansman imkânı getirerek, tedarik zincirinin aksamadan sürdürülmesine katkı sağlıyor.’’ diye konuştu.

İmzalanan protokole göre üyelerin, sattıkları malın bedelini alacak riski taşımadan Halkbankası garantisiyle peşin ya da taksitli alabilecekleri ifade edildi.

Halkbankası Şanlıurfa Bölge Koordinatörü Metin Yediyıldız ve Halkbankası Şanlıurfa Bölge Koordinatörlüğü Pazarlama Bölüm Müdürü Rukiye Tanrıkulu Yapsan’ın da imzalarını taşıyan protokol, nakit akışını öngörülebilir hale getirmeyi,  alıcılar için uygun vade ve maliyette finansman temin etmeyi ve tedarik ihtiyaçlarını karşılamayı, tüccarlar için 1,5 seneye ulaşan, ciro ve kredibiliteye göre belirlenecek limitler dâhilinde kredi imkânı ve esnek vadelendirme seçenekleri sunmayı amaçlıyor.  Buna göre satıcı, endişe etmeden malını güvenle satıp, parasını bankadan tahsil etme imkanına sahip olacak.

Şanlıurfa Ticaret Borsası’ndan yapılan açıklamaya göre tüm borsa üyeleri Halkbankası tarafından, hem satıcı hem de alıcı olarak bu sistemden yararlanabilecekler.

Anahtar Kelimeler:
ŞUTBMehmet KayaHalkbank
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17