banner262

TEKNOYATIRIM ile ilgili bilgilendirme toplantısı

Ar-Ge ve yenilik faaliyetleri sonucu ortaya çıkan yeni ürün-ürünleri ticarileştirmek, ülke ekonomisine katma değer oluşturmak, uluslararası pazarlarda yer alarak teknolojik ürün ihracatını artırmak için işletmelerin yapacakları teknolojik ürün yatırımlarının desteklenmesi amacıyla Stratejik Ürün Destek Programı ve Kobi Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programı (TEKNOYATIRIM) ile ilgili detaylı bilgiler aktarıldı.

ŞUTSO Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda, KOSGEB Şanlıurfa İl Müdürü İdris Erkeksoy, desteklerle ilgili şunları kaydetti: “KOSGEB tarafından; ülkemizin, kendi teknolojisini üreten, inovasyon ve Ar-Ge’nin önemini kavramış, rekabet gücü ve refah seviyesi yüksek bir ülke haline gelmesi, ileri teknolojiye ve yenilikçiliğe yönelik, katma değer ve ihracat şansı yüksek olan ürünlerin geliştirilmesi amacıyla uygulanan KOSGEB Kobi Teknoyatırım programıyla Orta-Yüksek ve yüksek teknoloji sektörlerinde yer alan teknolojik ürünlerle ilgili yatırımlar desteklenecektir.

Yatırım projesinin süresi en çok 36 ay olup, Kurul kararı ile 6 aya kadar ek süre verilebilecektir. Program kapsamında verilecek desteklerin toplam üst limiti 5.000.000 TL’dir. Başkanlık; Kalkınma Planları, Hükümet Programları ve Yıllık Programlarda belirlenen hedefler ile stratejik dokümanlardaki öncelikler doğrultusunda; bölgesel, sektörel ve ölçeksel kriterler ile teknoloji düzeyi ve özel hedef gruplarını dikkate alarak iki katını geçmemek üzere destek üst limitini artırabilecektir” dedi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından uygulanan Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programı Yönetmeliğinin Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe alındığını ifade eden İdris Erkeksoy şöyle devam etti: “KOSGEB ve diğer kamu kurum ve kuruluşları, kanunla kurulan vakıflar veya uluslararası fonlar tarafından desteklenen ar-ge ve yenilik projeleri sonucunda ortaya çıkan, Yurtdışı teknoloji bölgeleri/araştırma merkezleri/enstitüler/bilim parkları/kuluçka merkezleri/hızlandırıcılarda ar-ge ve yenilik projeleri sonucunda ortaya çıkan, Yurt içi teknoloji geliştirme bölgelerinde yer alan işletmelerin, bölgede sonuçlandırdıkları ar-ge ve yenilik projeleri sonucunda ortaya çıkan, Kamu araştırma enstitülerinde/merkezlerinde ar-ge faaliyetleri sonucunda ortaya çıkan, Patent belgesi ile koruma altına alınan, Doktora çalışması neticesinde ortaya çıkan, Teknolojik Ürün (TÜR) Deneyim belgesi alan prototip çalışması tamamlanmış, teknolojik ürün sahipleri veya kullanım hakkını sözleşme ile hak sahibinden devralmış işletmeler yararlanabilmektedir” dedi.

Gerçekleşen toplantıya, ŞUTSO Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol, Genel Sekreter Vedat Tekatlı, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Zafer Aydın, KOSGEB İl Müdürü İdris Erkeksoy, Karacadağ Kalkınma Ajansı Şanlıurfa Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Yunus Çolak, Uzman Metin Gülmen ile girişimci ve yatırımcılar katıldı.

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfaKosgepŞutso
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17