banner268

SGK'ya başvuran ceza, faiz ve hacizden kurtulacak

Torba Yasa, 27 Mayıs'ta yürürlüğe girdi.

Maliye'nin ardından Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) da affın nasıl uygulanacağıyla ilgili detayları paylaştı.

HANGİ BORÇLAR DAHİL

Sigorta primi, sosyal güvenlik destek primi, isteğe bağlı sigorta primi, idari para cezası, eksik yatan sigorta primleri ile bunlara bağlı gecikme cezası ve gecikme zammı alacakları yapılandırma kapsamında olacak.

Borçlarını yapılandıranlar pirim teşviklerinden yararlanacak, icra takibinden kurtulacak. İlk taksidi ödeyen 'borcu yoktur' yazısı alabilecek.

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Başvurular, işyerinin bağlı bulunduğu sosyal güvenlik il müdürlüğüne/sosyal güvenlik merkezine yapılabileceği gibi 'sgk.gov.tr'ye girerek 'e-sigorta' veya posta yoluyla yapılabilecek.

Şubelerden başvurular 30 Haziran'da bitecek. İnternetten başvuruda ise 30 Haziran saat 23.59'a kadar süre tanınacak. Son başvuru tarihi uzatılmayacak.

Anahtar Kelimeler:
SgkHaciz
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269