banner268

Sade, "Şanlıurfa’nın her anlamda dönüşüme ihtiyacı var"

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nahit Çiftçi TÜMSİAD Şanlıurfa Şubesini ziyaret etti. Yönetim Kurulu ile bir araya gelen Başkan Nihat Çiftçi şehrin sorunları ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Büyükşehir Belediye Başkanına Genel Sekreter Yardımcısı Emin Özçınar ve Başkan danışmanı Aziz Çiftçi de eşlik etti.

 Ziyaret hakkında açıklamalarda bulunan TÜMSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı M.Sadık Sade, her fırsatta ilin sorunları ve yapılması gerekenler hakkında Belediye Başkanıyla istişarelerde bulunduklarını belirterek, sorunları çözüm önerileriyle beraber gündeme getirdiklerini söyledi. Başkan Sade, “Sağ olsun Başkanımız her fırsatta bizleri ziyaret ediyor ve görüşlerimizi alıyor. Başkanımızla toplantımız olması gereken ciddiyet ve kalitede adeta bir çalıştay havasında geçiyor. Şahsi sorunlar ve beklentilerden uzak, geneli ilgilendiren konularda sürekli görüş alış verişinde bulunuyoruz. Kaygımız Şanlıurfa olduğu için bizimle aynı kaygıları taşıyanlarla verimli çalışmalar gerçekleştirebiliyoruz. Şanlıurfa’nın mevcut kent alanının artık ihtiyaca cevap veremediğini düşünüyoruz. Yeni bir Urfa oluşturmak için önce zihinlerde başlayan sonra tüm alanlara yayılan bir dönüşüm hamlesine ihtiyaç var. Şanlıurfa Suriyeli misafirlerle birlikte yaklaşık 2 buçuk milyonu bünyesinde barındırıyor. Bu şehirde Belediyecilik hizmeti yapmanın da ne kadar zor olduğunun farkındayız. Üzerine vazife düşen herkesin Şanlıurfa için taşın altına elini koymasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirin Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi de yaptığı değerlendirmede çok verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini söyledi. 13 ilçede ve 1392 mahallede hizmet vermeye çalıştıklarını söyleyen Başkan Çiftçi, “Her ilçemizi mamur etmek, güzelleştirmek için gayret ediyoruz. Bazen halkımızın ‘Bizim ilçemiz’ diye başlayan serzenişlerine tanık oluyoruz. Şunun altını özellikle çizmek istiyorum. Her ilçemize büyüklüğü oranında adil olarak planlamalar yapıyoruz. Bu hususta adil davranmayı kendimize ilke olarak edinmişiz. İlçelerimiz ne kadar güzelleşirse ve kalkınırsa şehrin üzerindeki yük o kadar az olur. Herkesin yaşadığı yerden memnun kalmasına çalışıyoruz. Şehir merkezindeki yükü olabildiğince dağıtarak şehri rahatlatmaya çalışıyoruz. Bu yük dağıtılamazsa, trafik de toplu taşıma da yönetilemez. Bir yandan eski Urfa’yı korurken, diğer taraftan da yeni bir Urfa oluşturmak için çalışıyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269