banner262

"İş Kazalarında Hedef Sıfır "

Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından startı verilen ve Şanlıurfa da 8 Haziran günü çalışmaların ilki işveren kesimleriyle yapılmıştı.

11 Temmuz da 2 incisi yapılan toplantının konuklarıŞanlıurfa da faaliyet gösteren İş Sağlığı ve Güvenliği firmaları oldu.

Şanlıurfa Çalışma ve İş-Kur İl Müdürü M.Sait Ardan’ ında katıldığı toplantıda konuşan SGK Şanlıurfa İl Müdürü İsmail Ünlü “ İlk toplantımızda işveren kesiminiz, Sendikaların, Esnaf birliklerinin sıkıntılarını ve taleplerini dinledik. Bu toplantımızda ise saha da paydaşımız olan İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanlarımızın çalışmaları ve beklentileridir. Sahada nelerle karşılaşıyorsunuz? Eğitim çalışmalarında karşılaştığınız zorluklar nelerdir? Rakamlar ortada İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili olarak çok çalışmamız gerekiyor. Makası daraltıp, iş kazası sayısını azaltarak Hedef sıfır projesinde Şanlıurfa hak ettiği yeri almalıdır. Herkes üstüne düşeni fazlasıyla yapmalı. Bu konuda sahada hep birlikte çalışmalıyız.” şeklinde konuştu. Ünlü İş kazalarına dikkat çekerken, kanuni zorunlulukları hatırlattı.  Müdür Ünlü İnsan hayatının her şeyin üzerinde bir kıymet olduğunu dile getirdi.

Yapılan toplantıda öne çıkan başlıklar kısaca  Şanlıurfa da İş sağlığı ve Güvenliği hizmetinin satın alınması gerektiğinin henüz işverenler tarafından anlaşılamadığı, kültürün yerleşmediği bu yönde ilkokul çağından başlayarak bu kültürün yerleştirilmesi yönünde çalışma yapılması gerektiği yönünde oldu.

İl Müdürü Ünlü ve Ardan taleplerin rapor haline getirilerek Çalışma Bakanlığı yetkililerine sunulacağını ifade etti.

SGK İl Müdürlüğü binasında yapılan toplantıya, Çalışma ve İş Kur İl Müdürü M.Sait Ardan, SGK İl Müdür Yardımcıları, İSG Firmaları ile İSG Uzmanları katıldı. 

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfaSagk
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17