banner268

Hedef 81 ilde 10 bin kadın girişimci

AK Parti kadın  istihdamı için atağa kalktı. AK Parti Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, Güneydoğu Anadolu Bölgesi başta olmak üzere Türkiye genelinde kadınlara yönelik girişimcilik dersleri verdiklerini belirterek, "İş kadınlarımızı da bölgeye götürmek istiyoruz. İş potansiyellerini paylaşacakları bir çalışma gezisi planlıyoruz" dedi. Çam, AK Parti olarak kadın girişimcilere yönelik projeleri anlattı. Kalkınma Ajansı ile proje döngüsü eğitimi verdiklerini belirten Çam, amaçlarının kadınların hibelerden yararlanmalarını sağlamak olduğunu ifade etti.

Çam, "Kadınlara yeni iş alanları açabilirsek ekonomik anlamda kazanımlarımız artmış, ekonomimiz daha da büyümüş olur. KOSGEB ile birlikte yürüttüğümüz kadın girişimcilik eğitimi için 81 ilden ilk etapta 10 bin kadın girişimciyi oluşturmayı amaçladık" dedi. Özel logo çalışmalarının olduğunu ifade eden Çam, "Eğitim sonrası sertifikalarını alan kadın girişimcilerin işyerlerine tasarladığımız bu logoyu asacağız, açılışlarını birlikte gerçekleştireceğiz. Kadın girişimciliğini istihdam edilen değil, istihdam eden, iş alanları oluşturan ve yanlarında kadın çalışanların olduğu bir şekle dönüştürmek istiyoruz" diye konuştu. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki kadınlara da girişimcilik dersleri verdiklerini belirten Çam, batıdaki iş kadınlarını bölgeye götürmek istediklerini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269