banner262

Başkan Peltek "ortak çaba ve çalışmalar sorunun çözümünü getirdi.”

ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Şanlıurfa GAP Havalimanının daimi hudut kapısı ilan edilmesinin, stratejik birçok potansiyeli bünyesinde barındıran Şanlıurfa için önemli olduğunu belirtti. Başkan İ.Halil Peltek şöyle devam etti: “2018 yılında göreve geldiğimiz günden itibaren ilimizin ve üyelerimizin sorunlarını paydaş kuruluşlarımızla birlikte belirleyip çözümü için konunun muhataplarına iletmeyi en büyük vazifelerimizden biri olarak gördük. Bu çerçevede yaptığımız çalışmalarda, havalimanımızın daha etkin kullanılması için uçuş sayılarının arttırılması, yeni destinasyonların belirlenmesi, Gümrük Müdürlüğü’nün Mobil Hizmetten sürekli hizmet statüsüne kavuşturulması ve uluslararası kargo taşımacılığının sağlanması gibi sorunlar üyelerimiz tarafından bize iletildi.

Biz de bu sorunların çözümü için, 2019 yılında Ticaret Bakanımız Sn. Ruhsar Pekcan’dan, Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü’nden, 2019 Yılında TOBB Başkanımız Sn. M.Rifat Hisarcıklıoğlu’ndan, Şanlıurfa Milletvekillerinden yine 2019 yılında Cumhurbaşkanımız Sn.Recep Tayyip Erdoğan’dan destek talep ettik. İlimizin bürokratları, siyasetçileri ve Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileriyle yürüttüğümüz ortak çaba ve çalışmalar sorunun çözümünü getirdi. Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle aralarından Şanlıurfa GAP Havalimanımızın da bulunduğu 10 havalimanı uluslararası giriş-çıkışlara açık daimi hava hudut kapısı oldu. Turizm, ticaret ve kargo sirkülasyonu açısından stratejik olarak değerlendirdiğimiz bu yenilik, İlimize hayırlı ve uğurlu olsun. Başta Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere ilimizin kalkınmasına emek harcayan bürokratlarımıza, siyasetçilerimize, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcilerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." İfadelerini kullandı.

22 Ekim 2020 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan 3115 sayılı Cumhurbaşkanı Kararıyla Şanlıurfa GAP Havalimanı uluslararası giriş-çıkışlara açık daimi hava hudut kapısı olarak ilan edildi. Bu karara göre, Şanlıurfa’ya turistik ve iş amaçlı seyahatlerde direkt ulaşım sağlanmış olacak.

Daimi Hudut Kapısı ne demek?

Hava hudut kapıları, ülkeye giriş çıkış yapacak olan vatandaşlar ile yabancıların yolcu giriş ve çıkışını yapabileceği noktalar olarak açıklanmaktadır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17