banner262

BAŞKAN PELTEK “BESİCİLİK DESTEKLERİ ARTIRILMALI”

ŞUTSO Başkanı İ.Halil Peltek, bölgede hayvan yetiştiricilerinin zor günler geçirdiklerini vurgulayarak, bu zor sürecin hayvancılığa verilen desteklerin çeşitlendirilmesi ve artırılmasıyla ancak bertaraf olabileceğini belirtti.

Yaptığı yazılı açıklamada, kuraklık ve Covid-19 salgınının yarattığı olumsuzluklara işaret eden Başkan Peltek, “Bilindiği gibi bölgemiz, son yılların en büyük kuraklığını geçiriyor. Çiftçilerimiz gibi, büyükbaş ve küçükbaş hayvan üreticilerimiz de maalesef bu kuraklıktan ciddi şekilde etkilendi. Bir yandan Pandeminin yol açtığı ekonomik sıkıntılar ve döviz kurundaki artışlar, diğer yandan da kuraklığın neden olduğu girdi maliyetlerinin yüksekliği ile artan yem giderleri, hayvancılıkla uğraşanları zor durumda bıraktı. Bu üreticilerin ayakta kalabilmeleri için, yeni tedbirlerin alınması kaçınılmaz olmuştur. Her ne kadar, hükümetimiz tarafından Arpa desteği açıklanmış olsa da, bu desteklerin çeşitlendirilmesine ve artırılmasına acil ihtiyaç vardır. Hayvan yetiştiriciliği ve besicilik hem bölge hem de ülke ekonomisi için stratejik bir sektör. Bu minvalde, desteklerin çeşitlendirilmesi ve arttırılması sektördeki üreticilerimiz için büyük önem taşıyor.” dedi.

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfaŞutso
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17