banner262

Başkan Peltek "6. Bölge desteklerinin sağlanması kararı, yatırımcılara büyük moral oldu.”

Konuyla ilgili bir değerlendirmede bulunan Başkan Peltek: “Türkiye’nin 2023 yılı hedefleri olarak ortaya koyduğu; dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmek, 500 milyar dolar ihracat yapmak ve kişi başına milli geliri 25.000 dolara yükseltmek için teşvik sistemi önemli bir araçtır. Ayrıca teşvik sistemi ile yerli ve yabancı yatırımcılardan stratejik ve büyük yatırımlar çekilecek ve yavaşlayan ekonomik ortamda, bu teşvik sistemi yeni ve ertelenmiş yatırım planlarını ateşleyici etken olacaktır. Şanlıurfa'nın da içinde bulunduğu 6. Bölge Doğu ve Güneydoğu’da yer alan 16 il 2 ilçeden oluşmaktadır. Gümrük vergisi muafiyeti, KDV istisnası, vergi indirimi, sigorta primi işveren hissesi desteği, gelir vergisi stopajı desteği, sigorta primi desteği, faiz desteği ve yatırım yeri tahsisi 6. bölgede uygulanan başlıca bölgesel teşvik tedbirleridir. Görüldüğü üzere Şanlıurfa’da yapılacak yatırımların yatırımcıya geri dönüşü çok hızlı olacaktır.

Odamızın, bu süreçteki yoğun girişimleri ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanımız Sayın M.Rifat Hicarcıklıoğulu’nun bu yönlü talepleri Sayın Cumhurbaşkanımıza taşıması neticesinde alınan karar, pandemi sürecini geçirdiğimiz bu günlerde yatırımcılara büyük moral oldu. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgemizde yer alan illerimiz ve iki ilçemiz için bu destek büyük önem taşımaktadır. Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, TOBB Başkanımıza, STK’larımıza, emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hayırlı olmasını temenni ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17