banner268

Başkan Kaya Fuarda Müjdeyi Verdi: Urfa’ya Fıstık Lisanslı Depo Projesi

Tören sırasında konuşmalarını gerçekleştiren ŞUTB Yönetim Kurulu Başkanımız Mehmet Kaya, Pandemi süreci ve kuraklık tehlikesine dikkat çekerek, üretimin önemini vurguladı. Kaya, konuşmasında Şanlıurfa’nın, geniş tarım alanları, gıdasal üretimi ve hayvancılığıyla Türkiye’nin en önemli kenti olduğunu belirterek ‘’Fıstık ve pamuk üretiminde lideriz. İkinci ürün bazında mısır üretiminde de ön sıralardayız. Birçok sanayide çeşitli sektörlere ham madde sunuyoruz. Elimizde çok imkân var. Şanlıurfa Ticaret Borsası olarak Urfa Peyniri ve Sadeyağımızı da tescilledik. Ürünlerimizin markalaşması sağlanmalı. İç ve dış piyasaya katma değeri yüksek ürünler pazarlanmalı. Urfa’yı markalaştırmalıyız.’’ diye konuştu.
Şanlıurfa Ticaret Borsası’nın bünyesinde kurulan lisanslı depolarının çiftçi ve tüccarlara sağladığı faydalara değinen Kaya, Fıstık lisanslı depo projesinin müjdesini vererek konuyla ilgili çalışmaların titizlikle sürdürüldüğünü kaydetti. 
Fuar, tarım alet ve makineleri, doğru tarım teknikleri, bitki besleme, gübreler, zirai ilaçlar, su ve sulama teknolojileri, canlı hayvan yetiştiriciliği, hayvan sağlığı ve ilaçları, et ürünleri ve hayvansal gıdalar ve daha pek çok sektörü tek bir çatıda buluşturdu.
Fuar kapsamında; yerel, bölgesel ve ulusal kalkınmaya yönelik atılacak adımlara katkı sağlanması amaçlı olarak, yerel dinamiklerin ve fırsatların doğru değerlendirilerek yeni yatırımlara imkân sağlanması ve yatırım imkânlarının geliştirilerek işbirliklerin kurulmasına zemin hazırlanacak.

Anahtar Kelimeler:
ŞUTBMehmet Kaya
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner17