banner268

Bakan Çelik,"Çiftçi ne zaman isterse o zaman satacak"

Yirmi birinci yüzyılda toprakların azalması, kimyasal kullanımı ve nüfus artışı nedeniyle açlığın arttığını vurgulayan Çelik, tarımın yarın, bugünden daha kıymetli olacağını, bu nedenle Bakanlık olarak tarımsal sit alanı ilan ettikleri ova sayısının 192'den 300'e çıkarılacağını kaydetti. Su ve gübre kullanımı konusunda bilimsel yolları izleyerek verimliliği artıracaklarını da anlatan Çelik, öte yandan verimliliğin artmasına paralel olarak artan depolama ihtiyacının da TMO tarafından lisanslı depoculuk uygulamasını hayata geçireceğini bildirdi. Çelik, şöyle devam etti:

"Uzun yıllar konuşulup tamamlanamayan lisanslı depoculuk konusu tamamlanıyor. Şu anda 3 milyon ton lisanslı deponun yapımı için kademeli olarak düğmeye basılmış bulunuyor. 1,5 milyon tonu hızlı bir şekilde önümüzdeki yıla yetiştireceğiz. Sonra da 3 milyon ton lisanslı depo. Bu ürün borsasına açılan bir kapı. Lisanslı depoda ürünlerimizi sağlıklı ortamlarda muhafaza edeceğiz. Artık ürünleri kamyonlarla nakil değil, artık ürünleri kağıtların el değiştirdiği, satıldığı ürün borsasına geçiriyoruz. Onunla ilgili düzenlemeler de bitti. Tarım devrim, evrim geçiriyor, ciddi bir dönüşümün arefesinde tarım alanı. Çiftçi ne zaman isterse o zaman satacak... Kağıdını vereceksin, paranı alacaksın. Bu sistem devreye girmiş bulunuyor."dedi.

Anahtar Kelimeler:
çiftçiEkonomi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner17