banner262

Altunkaya Cumhurbaşkanı Erdoğan’la bir araya geldi

Mardin Valiliği, Artuklu Üniversitesi Rektörlüğü ve Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği arasında imzalanacak olan protokolün ardından inşa edilecek olan Artuklu Üniversitesi’ne bağlı fakülte Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Midyat Sanat Ve Tasarım Fakültesi adı altında eğitim verecek.

MARDİN’E ÖNEMLİ YATIRIM

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde yaptığı görüşmenin ardından fakülte müjdesini verdi. Altunkaya, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan’ın himayelerinde Artuklu Üniversitesi bünyesinde kurulan Midyat Sanat ve Tasarım Fakültesi’nin binasını Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği inşa ettirecek olup söz konusu fakülte Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Midyat Sanat Ve Tasarım Fakültesi adıyla eğitim verecektir” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da Mahsum Altunkaya’nın şahsında ülke kalkınmasına üretim, istihdam ve ihracat alanında verdikleri desteğin yanı sıra eğitim alanındaki büyük desteklerinden dolayı Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu üyelerine ve emeği geçenlere teşekkür ettiler.

ALTUNKAYA, ERDOĞAN’LA GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti. Toplantıya katılan DEİK Yönetim Kurulu Üyesi ve Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Artuklu Üniversitesi bünyesindeki Midyat Sanat ve Tasarım Fakültesi binasının yapımını Birlik olarak üstlendiklerini ifade etti.

MULTİDİSİPLİNER FAKÜLTE

Altunkaya desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile emeği geçenlere de teşekkür ederek, “Ülkemizin kalkınması, sanayimizin gelişmesi, gençlerimizin nitelikli eğitim alabilmesi için elbette ülke olarak, millet olarak, vatandaş olarak hepimizin önceliği eğitim olmalıdır. 27.03.2020 tarihli ve 2319 sayılı Cumhurbaşkanı kararıyla kurulan Midyat Sanat ve Tasarım Fakültesi, bünyesinde yer alan Moda ve Tekstil Tasarımı, Kuyumculuk ve Mücevher Tasarımı, Geleneksel Türk Sanatları, İç Mimarlık ve Peyzaj bölümlerine ilaveten kurulacak Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Endüstri Ürünleri Tasarımı ve Ambalaj Tasarımı gibi gıda sektörü ile ilgili diğer bölümlerin yer alması ile multidisipliner bir fakülte hüviyeti taşımaktadır” dedi.

 BÖLGE EKONOMİSİNİ CANLANDIRIRKEN SEKTÖRE ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLAYACAK

Midyat’a kurulacak olan fakültenin, bölgenin kalkınmasına olumlu katkı yapacağını da vurgulayan Başkan Altunkaya şöyle devam etti: “Fakültenin, bölgemizin tüm birikiminin daha yüksek seviyede üretime ve ihracata dönüştürülmesi için gereken nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi açısından önemli bir işlev göreceği kuşkusuzdur. Bu nedenle Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan’ın himayeleri ve büyük destekleriyle Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği yönetim kurulu üyelerimizin oybirliğiyle aldığı kararla söz konusu fakülte için ihtiyaç duyulan modern bir bina inşa edilecek. Önümüzdeki günlerde Midyat Kaymakamı Sayın Tekin Dündar, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. İbrahim Özcoşar ve Mardin Valisi Sayın Mahmut Demirtaş’ın katılımıyla ortak bir protokol imzalanacaktır. Söz konusu protokolün ardından fakülte binasının inşaatına başlanacak ve yeni fakültemiz Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Midyat Sanat Ve Tasarım Fakültesi adıyla hizmet verecektir” dedi.

ERDOĞAN, PEKCAN VE GÜLLE’ye TEŞEKKÜR

Altunkaya, “Mardin, Güneydoğu Anadolu Bölgesinin Gaziantep’ten sonra en fazla ihracat yapan en önemli üretim ve ihracat üssü konumundadır. 2020 yılında Mardin’den dünyanın birçok ülkesine toplam 903 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirilmiştir. Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Midyat Sanat Ve Tasarım Fakültesi’nin bundan sonraki süreçte yetiştireceği nitelikli insan gücü sadece üretim ve istihdam için değil aynı zamanda bölge ve ülke ekonomisinin gelişmesi ve kalkınması için de büyük önem taşıyacaktır. Bu düşüncelerimizin hayata geçmesinde öncelikle bizlere her alanda büyük destekler veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan başta olmak üzere TİM Başkanımız Sayın İsmail Gülle, Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu üyelerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.  

Anahtar Kelimeler:
MardinMahsun Altunkaya
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17