banner262

365 bin kişilik de istihdam başvurusu geldi

Doğu'daki 23 ili kapsayan Cazibe Merkezleri Programı'nda yatırım ve istihdam tablosu netleşti. Bölge kalkınması için hayati önem taşıyan programa 92 milyar liralık yatırım, 365 bin kişilik de istihdam başvurusu geldi. En fazla yatırımı Erzurum, Şanlıurfa, Malatya, Elazığ'ı ve Diyarbakır çekti

Türkiye'nin doğusunu ayağa kaldıracak Cazibe Merkezleri Programı'nın son resmi rakamlarını içeren tablo netleşti. Kalkınma Bakanlığı, Kalkınma Bankası ve bölgedeki kalkınma ajanslarına göre 23 il için toplam 3 bin 380 yatırım başvurusu yapıldı. Kalkınma Bakanlığı'nda toplanan yatırım başvurularının toplamı 92 milyar lira olarak hesaplandı. 83,7 milyar lirası sabit yatırımlardan oluşan resmi başvurulara göre; 365 bin 311 kişi istihdam edilecek.

En çok yatırım başvurusu alan ilk beş il Şanlıurfa (450), Diyarbakır(374), Mardin(336), Malatya(334) ve Elazığ(229) olarak sıralandı. Ancak toplam yatırımın büyüklüğü bakımından 20,3 milyar lirayla Erzurum öne çıktı. Bu ili 10,7 milyar liralık yatırımla Şanlıurfa, 9,9 milyar liralık yatırımla Malatya takip ediyor. Yatırım miktarının büyüklüğü bakımında Elazığ 7,3 milyar lirayla dördüncü, Diyarbakır ise 6,2 milyar liralık yatırımla beşinci sırada yer aldı.

Anahtar Kelimeler:
Cazibe MerkezleriIstihdam
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17