banner268

Vali Erin,"okul dışında kalan bir tek çocuk kalmasın istiyoruz”

ATAA İnsani Yardım Derneği’nin faaliyetlerini izleyip, dernek yöneticilerinin düşüncelerini dinledikten sonra bir açıklama yapan Vali Erin, Şanlıurfa’nın yoğun bir gündemi olduğunu ve bu yoğunluğun her zaman bir kısmını Suriyeli muhacirler konusunun oluşturduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla, imkânlar ölçüsünde Suriyeli muhacirlere ev sahipliği yapmaya devam ettiklerini kaydeden Vali Erin, Şanlıurfa’da hem kamu kuruluşlarının hem de vatandaşların bu konuda elinden geleni yaptığını söyledi. Amaçlarının, Suriyeli muhacirlere en iyi şekilde ev sahipliği yaparak, sıkıntılarını dindirmek olduğunu dile getiren Vali Erin, “Suriye toprakları huzur ve güvene kavuşana kadar Suriyeli kardeşlerimiz burada kendilerini evlerinde hissetmeliler” dedi.

Ülkemizde misafir olan Suriyeli çocukların, gerekli bilgi ve donanıma sahip olarak ülkelerine dönmesini istediklerini ifade eden Vali Erin, “Onların, memleketlerini tekrar imar edebilecek bir birikime sahip olmalarını istiyoruz. Onun için okul çağında olup, okul dışında kalan bir tek çocuk kalmasın istiyoruz” diye konuştu.

2017 Yılı öncesinde Şanlıurfa’da bulunan eğitim çağındaki Suriyeli çocuklardan sadece 25 bin kadarının okula devam ettiğini gördüklerini, yeni derslikler, bazı binalardaki tadilatlarla 2018 yılında bu sayıyı 80 binin üzerine çıkardıklarını hatırlatan Vali Erin, sadece 2018 yılı içinde 393 okulun devlet tarafından yapılarak hizmete sunulduğunu, bu okullarda Türk çocuklarla Suriyeli çocukların birlikte eğitim gördüğünü söyledi.

Suriyeli muhacirlerin ihtiyaç ve beklentilerini tespit ettiklerini ve buna yönelik yoğun bir çalışma içinde bulunduklarını kaydeden Vali Erin, bu alanda önemli katkı ve destek sağlayan sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliğine devam edeceklerini belirtti.

Vali Erin’in derneklerini ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Şube Başkanı Usame Şeydan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Türkiye’nin Suriyeli mazlumlara kapılarını açması, her türlü konuda yardımcı ve destek olmasına minnettar olduklarını belirterek, Şanlıurfa’daki faaliyetlerine destek veren Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’e de teşekkür etti.

Yardım kuruluşlarının faaliyetlerinin yanında, Şanlıurfa Valiliği’nin Suriyeli muhacirlere yönelik yaptığı katkıları takip ettiklerini ve ziyadesiyle memnun olduklarını belirten Şeydan, “Biz de yardım faaliyetlerimizde Valiliğimiz ile sürekli koordine halindeyiz. Çeşitli ülkelerden gelen yardım ve destek taleplerini organize ederek şu ana kadar Şanlıurfa’da muhacirlere yönelik 40 milyon TL kadar destek sağladık” dedi.

Derneklerinde Türkiye ve Suriye’de çalışan yaklaşık 1200 kişi olduğunu, bunun 300 kişisinin Türkiye’deki şubelerde çalıştığını ifade eden Şeydan, Katar, Kuveyt, Pakistan gibi İslam ülkelerindeki hayır sahiplerinin yardımlarını organize ettiklerini ve artık kalkınma projelerine yöneldiklerini kaydetti.

Eğitim, sağlık ve ekonomik kalkınma konularına ağırlık vermeye başladıklarını kaydeden Şeydan, Suriyeli muhacirlerin yaşadıkları yerlerde ekonomik şartlarını iyileştirmek için yaptıkları çalışmalar kapsamında farklı ülkelerden işadamlarını Şanlıurfa’ya davet ettiklerini, 23 Kasım 2018’de 8, 30 Kasım 2018’de de 15 kişiden oluşan yatırımcı heyetin Şanlıurfa’ya geleceklerini söyledi.

Derneğin Türkiye’de mültecilere yönelik gerçekleştirdiği barınma, sağlık, eğitim, giyim, gıda ve diğer konulardaki yardımlarını bir sunumla Vali Erin’e aktaran dernek yöneticileri, temin ettikleri katkılarla 300’den fazla yetim ailesine maaş bağladıklarını söylediler.

Ziyaret, ATAA İnsani Yardımlaşma Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı Usame Şeydan’ın, Vali Erin’e bir şükran plaketi vermesi ve hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfaAbdullah Erin
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269