banner262

Şırnak Valisi Pehlivan Şehit Teğmen Şafak Evran İlkokulu ve Şehit Anısı Köşesinin Açılışına Katıldı

Açılış programına Vali Pehlivan’ın yanı sıra Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ahmet Hacıoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Yarka, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, İl Jandarma Komutanı Albay Tamer Bilacan, İl Milli Eğitim Müdürü Nazan Şener İş adamı Ali Çimen, Şehit Teğmen Şafak Evran İlkokulu Müdürü Haşim Tatar, öğretmenler, öğrenciler ile şehidimizin silah arkadaşları katıldı. Şehidin Afyonkarahisar'da yaşayan öğretmen eşi Canan Evran ise açılışı telefondan görüntülü konuşma ile takip etti.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program Şehidimizin eşi Canan Evran’ın gönderdiği mesajın okunmasıyla devam etti. Canan Evran mesajda, "Biliyorum ki şehitler isminin geçtiği her yerdedir. Eşim şu anda sizinle orada. Şafak komutan, seni çok seviyoruz ve seninle gurur duyuyoruz. Sen bir babanın çocuklarına bırakacağı en güzel mertebeyi, şehitlik mertebesini bıraktın." dedi.


Törende konuşan Vali Pehlivan, şehitlerin çocukların,gençlerin,öğrencilerin güvenli, huzurlu, esenlik içerisinde bir geleceğe sahip olmaları için mücadele ettiklerini ifade etti. 


Vali Pehlivan, "En değerli olan varlıklarını, canlarını bu vatan için, bayrağımız,milletimiz,devletimiz için feda ettiler. Şehit Şafak Evran kardeşimiz de bunlardan birisi. Biz burada bulunan arkadaşlarımızla birlikte ve bütün Şırnak olarak hem şehit Teğmen Şafak kardeşimizi, hem de bütün aziz şehitlerimizi şükranla, rahmetle, minnetle yâd ediyoruz. Allah rahmet eylesin. Allah bizlere de onların manevi hatırlarını, onların geriye emanet olarak bırakmış olduğu vatana, millete, devlete layık olmayı nasip eylesin. İnşallah bu gençlerimiz çocuklarımız, bu bilinç ile yetişecekler. Ecdatlarının, büyüklerinin vatan için ortaya koydukları fedakârlığı öğrene öğrene yetişecekler." diyerek beraberindeki heyet ve öğrencilerle birlikte okulun açılışını gerçekleştirdi.

Açılışın ardından Vali Pehlivan, beraberindeki heyetle birlikte okulu gezerek Müdür Şener’den bilgi aldı, derslikleri gezerek öğrencilerle sohbet etti, tavsiyelerde bulundu, başarılar diledi.
Daha sonra Öğretmenler Odasında toplantı gerçekleştiren Vali Pehlivan; Cumhurbaşkanlığı himayesinde uygulamaya konulan Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2023 Eğitim Vizyon Belgesi hedefleri doğrultusunda Şırnak Valiliği tarafından başlatılan ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinesinde yürütülen

#ŞırnakBaşaracağımDiyor

#DUYBeni,

#DüşünUygulaYaşat,

#BizedeGelÖğretmenim 

#YolArkadaşınKitapOlsun 

#TelefonumDışardaAklımDerste gibi projeleri ve ilgili diğer uygulamalar çerçevesinde eğitim-öğretim bilinci, kalitesi ve başarı düzeyini artırmak maksadıyla eğitim sezonu başında İlimiz genelinde ilan edilen eğitim seferberliğinden bahsetti, eğitim öğretim çalışmalarında öğretmenlere ve öğrencilere başarılar diledi.

Anahtar Kelimeler:
şırnakAli Hamza Pehlivan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17