banner262

Şanlıurfa'da kurslar ve korolar için başvurular başladı

Koronavirüs salgını nedeniyle ara verilen ancak yeni normale uygun olarak tekrar başlatılan kurs ve korolarda alanında uzman eğitmenler eşliğinde eğitimler verilecek. Eğitimlere, müzik alanında kendini geliştirmek isteyenlerin yanı sıra güzel sanatlar ve konservatuar sınavlarına hazırlanan gençlerinde büyük ilgi göstermesi bekleniyor.

Yanık sesleriyle çok sayıda ünlü sanatçı yetiştiren, müzik alanındaki köklü birikimiyle Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından ön başvurusu kabul edilen Şanlıurfa'da Büyükşehir Belediyesince açılan konservatuar kurslarına başvurular başladı.

Vali Kemalettin Gazezoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan kurslarda katılımcılara bağlama, gitar, keman, piyano ve kanun, Erbane (Def), Ney ve tambur gibi müzik aletlerine yönelik eğitimlerin yanında Şanlırfa’da bir ilk niteliği taşıyan ve müzik şehri Urfa’da önemli bir yere sahip olan Gazelhanlık ve Mevlithanlık eğitimleri de verilecek.

Belediye bünyesinde faaliyet gösteren Konservatuvar Şube Müdürlüğünde çeşitli müzik eğitimlerinin yanı sıra Halk oyunları, Drama, Oyunculuk, müzik öğretmenliğine hazırlık ve konservatuara hazırlık konusunda da kursiyerlere detaylı eğitimler sunulacak.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı Konservatuar Şube Müdürlüğü konservatuarı bünyesinde ayrıca, Türk Sanat Müziği Korosu, Türk Halk Müziği Korosu, Türk Tasavvuf Müziği Korosu ve Çok Sesli Gençlik Korosu kursları da yer alıyor.

Yeni normale uygun olarak gerçekleştirilecek kurslara katılacak olan kursiyerlerin son başvuru tarihi olan 6 Kasım 2020’ye kadar Vali Kemalettin Gazezoğlu Kültür Merkezine giderek kayıt işlemlerini gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Yüz yüze kayıt yaptırma imkânı olmayan vatandaşlar ise Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin web sitesi üzerinden http://etkinlik.sanliurfa.bel.tr/login linkine tıklayıp üye olarak başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecekler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17