banner262

Önen “Yeniden okullarına kavuşan evlatlarımız, Türkiye’nin geleceğidir”

ÇHC Pekin Büyükelçimiz A.Emin Önen mesajında, toplumların gelişmesinin eğitimle mümkün olacağını belirterek, bilgili, üreten ve ürettiklerini paylaşan nesiller yetiştirilmesi gerektiğini, dolayısıyla sahip çıkmamız gereken öğretmenlerimize büyük görev düştüğünü, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi, her başarılı eğitim kurumunun gerisinde, çalışkan öğrencilerle beraber mesleğine âşık eğitimcilerin imzası olduğunu ve yeniden okullarına kavuşan evlatlarımızın, Türkiye’nin geleceği olduğunu söyledi.

Okullarına kavuşan evlatlarımız, Türkiye’nin geleceğidir

Bugün ülkemizin her yanında olduğu gibi Şanlıurfa’da da büyük bir sevinç ve mutluluk içinde 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılına başlamanın coşkusu ve heyecanı içerisinde olduklarını belirten ÇHC Pekin Büyükelçimiz Abdülkadir Emin Önen, “Uzun bir aranın ardından, yüz yüze yeni bir öğretim yılına başlıyoruz. Ülkemizin geleceği olan çocuklarımız okullarına, arkadaşlarına ve öğretmenlerine kavuşmanın sevinci ve heyecanını yaşarken, değerli anne babaları da yavrularını sevgiyle, ümitle okula hazırlanmanın güzelliğini ve tatlı telaşını paylaşıyorlar. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi, bugün, uzun bir aranın ardından yeniden okullarına kavuşan evlatlarımız, Türkiye’nin geleceğidir. Yine Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi; yüz yüze eğitimi devam ettirmekte kararlıyız. Bu vesileyle bir kez daha sırası gelmiş tüm vatandaşlarımızı, en başta da eğitim camiamızı ve velilerimizi aşılarını olmaya davet ediyoruz. salgına karşı en etkili koruyucu silahımız olan aşı imkânını değerlendirmemiz şarttır. Aşıyla ilgili özellikle sosyal medya mecralarından yayılan bilgi kirliliğine vatandaşlarımız itibar etmemelidir. Salgının yayılmasını engellemek; öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz başta olmak üzere hepimizin önlemlere uymasına bağlıdır. Bizler de geleceğin teminatı çocukların, onlara en iyi imkânları sağlamaya çalışan ailelerin ve büyük fedakârlıklarla, yurdun her köşesinde hizmet veren öğretmenlerin heyecanını ve coşkusunu yürekten paylaşıyoruz” dedi.

Gençleri yetenekleri doğrultusunda yönlendirmek,

ülkenin gelişmesi için büyük önem taşımaktadır

Toplumun kalkınması, refah seviyesinin yükselmesi, ekonomik, sosyal ve kültürel yönden gelişmesinin ancak eğitimle mümkün olduğunu ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde eğitim konusunda hiçbir taviz verilmediğini ve hiçbir yatırım ve destekten de çekinilmediğini belirten ÇHC Pekin Büyükelçimiz Emin Önen mesajında, “2002 yılında Millî Eğitim bütçesi 7,5 milyar lira iken, 2021 yılında bu rakamı 147 milyar liraya yükseltildi. Hedefimiz ve tek düşüncemiz, ‘Okul öncesinden üniversiteye eğitimin her adımında, çocuklarımızın ve gençlerimizin çağın gereklerine uygun şekilde yetiştirilebilmesi, teknolojik yeniliklerin onlar için ulaşılabilir olması ve hepsinin aynı şartlarda eğitim imkânlarından yararlanabilmesi için çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da belirttiği gibi, her başarılı eğitim kurumunun gerisinde çalışkan öğrencilerle beraber mesleğine âşık eğitimcilerin imzası vardır. Amacımız, hayat boyu eğitimi benimseyen, modern dünyada söz sahibi olabilen, eğitiminden aldığı güçle yoğun rekabet ortamının şartlarına uyum sağlayabilen bireyler yetiştirebilmektir.’ Nitelikli insan gücünün artması için bilgiyi üreten ve paylaşan nesiller yetiştirilmesi, çocukların ve gençlerin yetenekleri doğrultusunda yönlendirilebilmeleri, ülkenin başarısı, gelişmesi ve ilerlemesi için büyük önem taşımaktadır. 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılında, değerli öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve eğitim camiasına başarılar diliyor, eğitim-öğretim yılının verimli ve başarılı geçmesini diliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Türkiye'nin insan kaynağının yetiştiği fidanlık, okullarımızdır

ÇHC Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen, yüz yüze eğitimi devam ettirmekte kararlı olduklarını belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi; Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına dair büyük idealleri ve hedefleri olan Türkiye'nin insan kaynağının yetiştiği fidanlık, okullarımızdır. Türkiye’yi, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine, ancak kaliteli, özgün, en modern teknolojiyle donanmış bir eğitim öğretim sistemiyle taşıyabiliriz. Bunun için eğitime harcadığımız her bir kuruşu, ülkemizin geleceğine yapılmış en önemli yatırım olarak değerlendiriyoruz. Bu düşüncelerle, 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılının öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve ailelerimiz için hayırlı olmasını, başarılarla dolu olarak geçmesini diliyoruz” diyerek huzurlu bir eğitim yılı geçirilmesi temennisinde bulundu.

Anahtar Kelimeler:
çinEmin önenPekin
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17