banner262

Okullarda Koruyucu ve Önleyici Tedbirler Toplantısı.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin başkanlığında, İl Milli Eğitim Müdürlüğü sürekli eğitim merkezinde düzenlenen toplantıda, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın, okula gitmek için evlerinden ayrılmasından başlayarak evlerine dönünceye kadarki zaman içerisinde güvenli bir eğitim-öğretim hayatı geçirmelerini, muhtemel şiddet olayları ile madde bağımlılığı ve diğer zararlı alışkanlıklardan korunmalarını, çağın gereklerine uygun güvenli eğitim ortamlarının sağlanarak ülkemize yararlı bireyler olarak yetişmeler için ilgili tarafların işbirliği ve koordinasyonunda, mevcut güvenlik durumunun belirlenerek koruyucu ve önleyici güvenlik tedbirlerinin yeterli seviyede alınması konuları gündeme geldi.

Toplantıya, Eyyübiye Kaymakamı Adem Ünal, Haliliye Kaymakamı Ali Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan ve Milli Eğitim Şube Müdürleri, Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu ve emniyet şube müdürleri, İl Jandarma Komutanı Albay Nuri Öztürk, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdülkadir Açar, okul müdürleri ve muhtarlar katıldı.

Okul servis araçlarından kantinlere kadar eğitim öğretim sisteminin içinde ve dışında güvenlik riski oluşturan unsurlara karşı alınacak tedbirlerin istişare edildiği toplantıda, Vali Abdullah Erin, İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdülkadir Açar birer konuşma yaptı.

VALİ ERİN: BİZLER SIRADAN BİR MİLLET DEĞİLİZ

Çaba sarf etmeden, çalışmadan duanın bir faydası olmayacağını dile getirerek sözlerine başlayan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, sadece eğitimde değil tüm alanlarda kalkınmanın temelinde çalışmak olduğunu söyledi.

Millet olmanın önemine değinen Vali Erin, “Bizler sıradan bir millet değiliz. Büyük bir medeniyetin kurucusu, devam ettiricisi ve yeryüzündeki tüm medeniyetlere ilham kaynağı olmuş bir medeniyet tasarrufuna sahip ve bu medeniyetin değerlerine, zenginliğine imzasını atmış ecdadın torunlarıyız. Gelin görün ki, yeryüzünde bu coğrafyada 700-800 sene adaletin, gelişmenin, irfanın, kültürün ilham kaynağı olmuş bu medeniyetin evlatları, bugün tarih sahnesinde sağa sola yalpalaya yalpalaya yoluna devam etme kaygısı ve derdine müptela olmuş durumdadır. Başkalarının yazdığı medeniyet tasavvurunu kendine örnek almaya çalışan bir millet değiliz. Olmamız gereken ilham

kaynağı olacak kurucu medeniyet, geçmişte olduğu gibi mazlum ve yapacağını bilmez insanlara fikren, madden ve manen yardımcı olacak bir medeniyetin mirasçılarıyız” dedi.

Vali Erin; Bir medeniyet tasavvuru, tarih bilinci, yüksek sorumluluk sahibi, dini ve manevi değerlerine sımsıkı bağlı, bu uğurda gece gündüz çalışacak evlatlar yetiştirmediğimiz sürece çok iyi fiziki eğitim mekânlarının önemi olmayacağını ifade etti.

Şanlıurfa’nın 2000’li yıllarda 5 bin civarında dersliğe sahip olduğunu, aradan geçen 16-17 yılda derslik sayısının 17 binlere çıkarıldığını sözlerine ekleyen Vali Erin, Cumhuriyet tarihi boyunca Şanlıurfa’da yapılan derslik sayısına 2000’li yıllardan sonra üç katından fazlasının ilave edildiğini belirterek, “Bunu sağlayan başta Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, hükümetlerimize, Şanlıurfa’ya hizmet eden bakanlarımız, milletvekillerimiz, valilerimize, belediye başkanlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Şanlıurfa’daki okul, derslik ve öğrenci sayıları hakkında bilgiler veren Vali Erin, Şanlıurfa’da 2262 okul, 17 bin civarında derslik, 700 bin civarında öğrenci bulunduğunu ve okulların yarısında ikinci öğretim yapıldığını söyledi. Çok güzel okullar ve eğitim mekanları oluşturulmasına rağmen okullardaki öğrenci ortalamalarının sınıf başına ortalamasının halen 30 civarında olduğunu dile getiren Vali Erin, hızlı bir şekilde radikal kararlar alarak ikili öğretimi 2019 yılına kadar sona erdirmek istediklerini belirtti.

500 MİLYON TL’LİK EK BÜTÇE SAĞLADIK

2017 Yılında 1342 dersliğin ihale işlemlerinin tamamlanmak üzere olduğunu, bu okulların yapımının genel bütçeden karşılandığını aktaran Vali Erin, sözlerine şöyle devam etti:

“Son iki aylık süre içerisinde eğitim öğretim konusunun olmazsa olmaz ilgilenmemiz gereken konular arasında değerlendirerek, iki yıl içerinse en az 5 bin derslik inşa etmemiz gerektiğini belirledik. Yine her yıl nüfusa paralel 1300-1400 derslik inşa etmek suretiyle, çocuklarımızın Türkiye ortalamalarındaki sınıflarda eğitim öğretime devam etmelerini sağlamayı hedefliyoruz. Milletvekillerimiz ve Bakanlarımızla görüşerek 2017’deki yatırım programına ilave olarak 500 Milyon TL’lik yeni bir bütçe sağlamış olduk. Bunun için hızlı bir şekilde proje çalışmaları başladı, ihale hazırlıkları yapılıyor.

2019 Yılına geldiğimizde derslik ihtiyacını minimum seviyeye düşürmeyi hedefliyoruz. Ancak temel problemimiz sadece derslik değil. Eskiden beş sınıfın aynı sınıfta eğitim gördüğü dersliklerde iyi öğretmenlerin son derece başarılı öğrenciler yetiştirdiğini görüyoruz. Tek başına ne binamız ne öğretmenimiz ne de velilerimizin gösterdiği çabalar bir sonuç vermez.”

ÇALIŞMAYAN İSTİRAHATE ÇEKİLSİN

Okullarda güvenli eğitim için emniyet teşkilatı, eğitim teşkilatı, okul müdürleri, öğretmenler, veliler, kantincilere kadar herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini ifade eden Vali Erin, “Bunun için uğraşacağız, çaba sarf edeceğiz. Bunları gerçekleştirirken süregelen alışkanlıklarına devam eden, sabah sekizle akşam beş arasında çalışmayı kendisine prensip edinmiş, onun dışında eğitim öğretimle ilgili, çocuklarımızın geleceğe hazırlanmasıyla ilgili dert ve kaygı taşımayan eğitim öğretim camiası mensuplarının şimdiden istirahate çekilmesini istirham ediyorum. Çok iddialı ve çok büyük bir gayretin içerisindeyiz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17