banner262

MTÜ ve Sanayi ve Teknoloji İlMüdürlüğü Arasında “Kamu-Üniversite-Sanayi İş birliği” Protokolü

Gerçekleştirilen iş birliği protokolü, ülke ekonomisinin gelişmesinde önemli bir yeri bulunan Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği’ni (KÜSİ) geliştirmek ve kurumsal bir yapı sağlamak, inovasyonu teşvik etmek, rekabetçiliği güçlendirmek, yeni politikalar geliştirmek, üniversite ve sanayi arasındaki bilgi alışverişini sağlamak, üniversite ile sanayi arasında yeni ilişkiler kurmak, bölgesel ekonomik gelişmeye katkıda bulunmak, söz konusu iş birliğini il bazında güçlendirmek ve yaygınlaştırmak hedeflerini içeriyor.

Türkiye’nin “Milli Teknoloji Güçlü Sanayi” vizyonunu gerçekleştirmede yol haritası olması amacıyla düzenlenen protokol ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan 2023 Sanayi ve Teknoloji Strateji Belgesi’nde yer alan “Yüksek Teknoloji ve İnovasyon”, “Dijital Dönüşüm ve Sanayi Hamlesi”, “Girişimcilik”, “Beşerî Sermaye” ve “Altyapı” olmak üzere 5 ana bileşen doğrultusunda, sanayi ve teknoloji alanlarında 2023 hedeflerine katkı sağlanması planlanmıştır.

MTÜ üniversite sanayi iş birliğini geliştirecek her türlü projede iş birliğine hazır”

Rektör Prof. Dr. Karabulut gerçekleştirilen protokol ile üniversite sanayi iş birliğinin güçlenerek, nitelikli iş gücü imkanlarının artacağını belirterek, “Malatya Turgut Özal Üniversitesi bilimin, akademik çalışmaların üretime ve uygulamaya dönüşmesini, halkın hizmetine sunulmasını misyon ve vizyon olarak belirlemiştir. Bu kapsam da üniversite-sanayi iş birliği konusunda yapılabilecek ve uygulanabilecek her türlü projede Malatya Turgut Özal Üniversitesi olarak varız. Malatya’nın gelişimi, büyümesi ve marka değerinin artması için, bunun paralelinde istihdamın da yükselmesi için üniversite olarak sorumluluğumuzu her zaman yerine getireceğiz. Gerçekleştirmiş olduğumuz bu protokol ile de gerçekleştirilecek çalışmalar ile yüksek katma değerli ve ileri teknolojiye dayalı üretimin artırılması, ithal ara malı bağımlılığının azaltılması ve yerli ürün kullanımının yaygınlaştırılması hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

“Üniversiteler sanayinin temel taşıdır”

Rektör Prof. Dr. Karabulut, aynı zamanda ekonomik ve teknolojik bağımsızlığı artıracak ve rekabet gücünü geliştirecek, başta akademisyen ve sanayiciler olmak üzere tüm paydaşlara destek sunarak ülkenin büyümesine ve kalkınmasına katkı sağlanması amaçlandığını belirtti. Üniversitelerin sanayinin temel taşı olduğunu ifade eden Rektör Karabulut, “Üniversitelerin yapıları gereği AR-GE ve ÜR-GE çalışmalarına odaklanan kurumlar olması, buralarda kısa süre içerisinde yerel, bölgesel ya da ulusal sorunların çözümüne katkı sağlayacak veya ekonomik değer haline getirilebilecek bilimsel verilerin ve nitelikli bilginin üretilmesini sağlamaktadır. Bu noktada bize düşen görev hem üniversitelerimizi güçlendirip daha nitelikli hale getirerek AR-GE ve inovasyon çalışmalarına teşvik etmek hem de ülkemizin üniversiteleşme ve üniversitelileşme süreçlerine hız kesmeden devam etmektir. Bu anlamda “Kamu-Üniversite-Sanayi İş birliği” gerçekleştirdiğimiz adımlardan sadece bir tanesi. Planlamış olduğumuz çalışmalarımız ile bu sürece Malatya Turgut Özal Üniversitesi olarak katkı sunmaya devam edeceğiz.” dedi.

“Arge ve inovasyonun teşvik edilmesi, rekabetçiliğin güçlendirilmesini hedefliyoruz”

Sanayicilerin problemlerini üniversiteler ile beraber çözme alışkanlığını kazanması Ar-Ge yapma kültürünü geliştirme bakımından önemli bir aşamayı oluşturacağını belirten Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Akif Gülaçtı, “Bu noktada İl Müdürlüğümüz, Bakanlığımızın Misyon ve Vizyonu çerçevesinde, Sanayi Kesimi ve Malatya Turgut Özal Üniversitesi arasında köprü vazifesi yapmak sureti ile gerek sanayicilerimiz gerekse üniversitemiz ilgili birimlerini ortak çalışma noktasında buluşturma görevini sürdürmektedir.” ifadelerini kullandı.

“MTÜ önemli çalışmalara imza atıyor”

İl Müdürü Gülaçtı, “İlimizde Ar-Ge kültürünü yaygınlaştırma, Ar-Ge faaliyetleri sonucunda elde edilen çıktıları sanayide kullanma, etkin ve hızlı bir şekilde ticarileştirme, ilin sanayi gelişimine yönelik yeni sanayi alanları oluşturma,  sanayi sektörünün nitelik ve nicelik olarak ihtiyaç duyduğu işgücü ve eğitim ihtiyacı konusunda çalışmalar yapmak ve çözüm önerileri sunmak, İl Müdürlüğümüzün öncelikli hedefidir. İl KÜSİ Planlama ve Geliştirme Kurulunun daimi bir üyesi olan Malatya Turgut Özal Üniversitesi yeni bir üniversite olmasına rağmen önemli çalışmalara imza attığını takip etmekteyiz. İşbirliğimizin bundan sonra da artarak devam edeceğine olan inancımız tamdır. Bu iş birliğinden dolayı Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut ve ekibine teşekkür ederim.” dedi.

Anahtar Kelimeler:
MalatyaMtü
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17