banner262

MTÜ ve BÜGEM ARASINDA ALANINDA İLK İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Rektör Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut protokol kapsamında kaynakların doğru ve etkin kullanımını hedeflediklerini belirterek, “Protokol kapsamında, kamu kaynaklarının etkin kullanılmasını sağlamak amacıyla üniversitemiz ve Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü’nün sahip olduğu Laboratuvarlar, Araziler, Makine ve teçhizatlar, Uygulama alanları ve AR-GE merkezlerinin ortak kullanımı amaçlanarak kamu kaynaklarının etkin kullanımı ve israfın önlenmesi hedeflenmektedir.” şeklinde konuştu.

İmzalanan protokol ile üniversite-kamu iş birliğinin artırılmasının amaçlandığını belirten Rektör Karabulut, “Bakanlığın öncelikli çalışma konularının oluşturulmasında iş birliği yapılması, ileri AR-GE projeleri geliştirilmesi ve kurumların bünyesinde bulunan yetişmiş insan kaynaklarının verimini artırmaya yönelik düzenlemeler içermektedir. Bu kapsamda Bakanlık bünyesinde Doktora derecesine sahip personellerin, üniversitemizin ilgili enstitülerinde yürütülen tezlerde ikinci danışman olarak yer almasına imkân sağlamayı hedefliyoruz.” ifadelerine yer verdi

“Protokol ile Tarımsal Üretimin ve Verimliliğin Artması Hedefleniyor”

Gerçekleşen protokol ile bakanlığın öncelik verdiği konularda, üniversite bünyesinde açılacak Yüksek Lisans Programlarına Bakanlık personeli için ek kontenjan ayrılarak Bakanlık personelinin akademik gelişimlerine katkı da sağlanacağı belirtildi.  Üniversitenin Eğitim-Öğretim Altyapısının Ortak Kullanımını içeren protokolde, tarımsal üretimin ve verimliliğin artırılması, yeni bilgi ve teknolojilerin hızlı ve etkin bir şekilde çiftçilere ulaştırılmasında, çiftçi eğitim çalışmalarında, eğiticilerin eğitimi gibi konularda ve bakanlığın ihtiyaç duyabileceği eğitim uygulama merkezleri için gerekli altyapıların Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nce sağlanacağı belirtiliyor.

MTÜ Öğrencileri Stajyer Olarak Kabul Edilecek”

Protokol ile imza altına alınan en önemli konulardan birisi de üniversite öğrencilerinin mesleki tecrübe kazanması oldu. Rektör Prof. Dr. Karabulut, “Mesleki Eğitim Kanunu ile Bakanlıkça belirlenen kriterler ve bütçe imkânları çerçevesinde Tarım ve Orman Bakanlığına toplam personel sayısının en az %5'i oranında MTÜ öğrencilerinin stajyer olarak kabul edilmesi yönünde önemli bir adım atılmış oldu. Bu sayede, MTÜ Ziraat Fakültesi öğrencileri üniversitede aldıkları teorik ve uygulamalı eğitimlerini mesleki tecrübelerle geliştirmeleri sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılanacaktır.” ifadelerine yer verdi.

Anahtar Kelimeler:
MalatyaMtü
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17