banner262

Kuveytli Hayırseverlerin Yapacağı Okulun Temeli Atıldı

Vali Erin’in girişimleriyle Şanlıurfa’da hayır işlerine ağırlık veren ATAA İnsani Yardım Derneği ile daha önce yapılan protokol gereği Eyyübiye ilçesindeki Ziraat Fakültesi yerleşkesinde tahsis edilen alana inşa edilecek olan 16 derslikli bir okulun temeli, düzenlenen törenle atıldı.

Temel atma töreninde konuşan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Kuveytli hayırseverlerin Şanlıurfa’da çok sayıda hayır hizmetlerine imza attığını hatırlatarak, “Yakın zamanda vefat eden Kuveyt Emiri El Sabah’ın desteğiyle dünyanın dört bir yanında yapılan hayır hizmetleri var, bu hayırların kendisi için sadaka-i cariye olacağına inanıyor, rahmet ve saygıyla kendisini anıyoruz.” dedi.

Okulun, Kuveytli hayır sahibi merhum Şeyh Ahmet El Felah adına oğulları tarafından, onun hayrına yapıldığını kaydeden Vali Erin, katkı ve desteklerinden dolayı Al Rahma Derneği Başkanı Velid EL Ahmed ile ATAA Derneği Temsilcisi Usame Şedun’a teşekkür etti.

Bağışçı kuruluş Uluslararası Al Rahma Derneği (Rahme El Alemiyye Cemiyeti) Başkanı Velid El Ahmet ise, Türkiye’de eğitime büyük önem verildiğini belirterek, bu hayır hizmetini yaparken Vali Erin ve Şanlıurfa’da faaliyetlerine devam eden ATAA İnsani Yardım Derneğinin büyük desteklerini gördüklerini ifade ederek, Şeyh Ahmet El Felah adına çocukları tarafından yaptırılan okulun hayırlı olmasını diledi.

Yapılan konuşmalar ve kurban kesiminin ardından okulun temeline ilk harç, Vali Erin ve beraberindekilerin butona basmasıyla döküldü.

ATAA İnsani Yardım Derneği koordinesinde Rahme El Alemiyye Cemiyeti tarafından inşa edilecek okula, Şeyh Ahmet El Felah İlkokulu adı verilecek. Yaklaşık maliyeti 3.5 milyon TL olan, 16 derslik, 4 idari oda, rehberlik odası, kütüphane ve atölyeden oluşan okulun inşaatı, bir yılda tamamlanacak. İnşaatı tamamlanan okul, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce devralınarak tefriş edilecek. Okulda, 480 öğrenci eğitim görecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17