banner268

Hayırseverler Birecik’e Üç Yeni Okul Daha Kazandırdı

Avrupa Birliği Frit Projesi çerçevesinde Birecik TOKİ yolu üzerinde inşa edilen 24 derslikli bir ortaokulun isim hakkı ise, eğitime yaptığı 1 milyon liralık bağışı nedeniyle Nizipli hayırsever Kasım Böler’e verildi. Kasım Böler’in dede ve ninesinin adını verdiği Zeliha-Mehmet Faiz Sözmen Ortaokulu da düzenlenen törenle hizmete girdi.

Birecik Hastane Caddesindeki Ruzkiye Çulcuoğlu Ortaokulu’nda düzenlenen törene; Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa Milletvekilleri Zemzem Gülender Açanal ve Aziz Aydınlık, Birecik Kaymakamı Kadir Duman, Birecik Belediye Başkanı Mahmut Mirkelam, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, CHP İl Başkanı Hayrettin Cıdır, İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt, Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahir Güllüoğlu, hayırseverler ve aileleri ile vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı, Kur’an-ı Kerim tilaveti, halk oyunları gösterisi ve öğrencilerin okuduğu şiirlerin ardından bir konuşma yapan Vali Abdullah Erin, eğitime yapılan yatırımların önemine değinerek, katkılarından dolayı hayırseverler Dr. Halil Oktay Çulcuoğlu ve Kasım Böler’e teşekkür etti.

Vali Abdullah Erin, Kaymakam Kadir Duman ve Belediye Başkanı Mahmut Mirkelam tarafından hayırseverlere onurluk takdiminin ardından, öğrencilerin kurdele kesimi ile okulların açılışı gerçekleştirildi. Açılış töreninden sonra okulu gezen Vali Erin ve beraberindekiler, öğrenciler ve öğretmenlerle bir araya geldi. Tören, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Vali Erin Hayırseverlere Çağrısını Yineledi

Açılış töreninde bir konuşma yapan Vali Abdullah Erin, eğitime katkı ve desteklerinden dolayı Dr. Halil Oktay Çulcuoğlu, Kasım Böler, Mahmut Mirkelam ve ailelerine teşekkür ederek, okul açılışları için Birecik’te bulunmaktan duyduğu memnuniyet dile getirdi.

Birecik’in, medeniyet başkenti Şanlıurfa’nın öncü ilçelerinden biri olduğunu dile getiren Vali Erin, dört buçuk yıla yakın süredir görev yaptığı Şanlıurfa’da en öncelikli meselelerinin eğitim ve kültür hayatının geliştirilmesi olduğunu ifade etti.

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfaBirecik
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner17