banner268

Harran Üniversitesinde Göç Politikaları 2017 Çalıştayı

Üniversitenin Yenişehir Kampüsü Rektörlük toplantı salonunda düzenlenen çalıştaya, Rektör Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Ortadoğu Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Öğretim Görevlisi Abdülkadir Aydın, İl Afad Müdürü Mahmut Sönmez ve 30 kadar STK temsilcisi katıldı.

Çalıştayın açılışında konuşan Rektör Taşaltın, sahada yapılan çalışmaların raporlama konusunda yeterli özenin gösterilmediğine dikkat çekerek; “STK temsilcileri ve paydaş kurumlar olarak sahada yaptığımız çalışmaları rapor haline getirmekte sıkıntı çekiyoruz. Sözlü sunumla geçiştiriyoruz. Bölgede yoğun bir şekilde varlığını sürdüren mültecilerle ilgili çalışmaları rapor haline getirmenizi istiyoruz. Bizlerde üniversite olarak akademik çalışmalarla önünüzü açmaya çalışacağız. Akademik anlamda her türlü yardımı vereceğimizi belirtiyorum. Bu çalıştayda iyi sonuçlar çıkacağını umuyorum. Hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Çalıştay, daha sonra tüm katılımcı STK temsilcileri görüş ve önerilerini sunmasıyla devam etti.

Çalıştayda, Ülkemizde göç hareketlerinin iç ve dış politikaya, ekonomimize, sosyal kültürel yapımıza olan yansımaları, gelecekte nasıl bir şekil alacağı konularında araştırma yapma konuları, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin mülteci politikaları, Göç ve mülteci alanında çalışan Devlet kuruluşları, STK ve uzmanların kapasite ve kaynak sorunları, Akademik kuruluşlar, uzmanlar STK’lar arasındaki iletişim ve işbirliği imkanlarının sağlanması konusunda öneriler masaya yatırıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner17