banner268

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi "LGS Öncesinde Öğrencilere Hızlandırılmış Kurs İmkanı Sağlıyoruz

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, 20 Haziran Cumartesi günü yapılacak olan Liselere Geçiş Sınavı (LGS) öncesi öğrencilerin son eksiklerini tamamlamaları amacıyla ücretsiz hızlandırılmış LGS tekrar kursu açtı. Sümerpark Ortak yaşam Alanı’ndaki Çocuk Şube Müdürlüğü eğitim sınıflarında başlatılan tekrar kurslarına öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor. Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında kursların başlamasından önce sınıflarda dezenfekte çalışması yaparak, oturma düzenini sosyal mesafe kurallarına uygun olarak sağlıyor.

Öğrenciler dolu dolu kamp programı gerçekleştiriyor

Her gün bir dersin genel tekrarının yapıldığı ve bir hafta da tamamlanacak olan ücretsiz tekrar kursuna 100’e yakın öğrenci kayıt yaptırarak katıldı. Alanında uzman eğitmenlerin verdiği Türkçe, Matematik, İnkılâp Tarihi, Fen Bilimleri, İngilizce ve Din Kültürü dersleriyle öğrenciler dolu dolu bir kamp programı gerçekleştiriyor.

Velileri de sınav öncesi davranış eğitimi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, öğrencilere sağladığı ücretsiz kurs imkanının yanı sıra ailelere öğrencilerin motivasyonunu artırmak için ‘LGS Öncesi Sınav Tüyoları’ eğitim programı düzenledi. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Çocuk Şube Müdürü ile Dicle Üniversitesi Öğrenci Koçu ve Eğitim Danışmanı Cebrail Cem Oral tarafından verilen eğitimlerde ailelere sınava girecek öğrencilere nasıl davranmaları gerektiğini anlatı. Oral velilere davranış ile ilgili bilgi vererek, “Çocuğunuza her koşulda destek vereceğinizi hissettirin. Asla başka çocuklarla kıyaslamayın. Geleceğe dair felaket senaryoları çizmeyin. Çocuğun yanında olumsuz olasıklardan bahsetmeyin. Her alanda güven ve destek hissi verin” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ettiler

20 Haziranda yapılacak olan sınav öncesi bu kursun faydalı olacağına inandıklarını söyleyen öğrenci ve veliler yürütülen hizmetten dolayı Büyükşehir Belediyesi yetkililerine teşekkür etti.

Anahtar Kelimeler:
BüyükşehirDiyarbakırLgs
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269